|

Sütaş'ın dev yatırımı destek kapsamına alındı

Sütaş tarafından Bingöl'de yapılacak toplam 733.7 milyon TL sabit yatırım tutarındaki entegre teknik büyükbaş hayvancılık yatırımı proje bazlı destek kapsamına alındı.

Yeni Şafak
10:10 - 21/05/2018 Pazartesi
Reuters
Sütaş
Sütaş

Bakanlar Kurulu'nun 'Bingöl İlinde Gerçekleştirilecek Entegre Teknik Büyükbaş Hayvancılık Yatırımına Proje Bazlı Devlet Yardımcı Verilmesine İlişkin Kararı, 20 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Sütaş Süt Ürünleri Anonim Şirketi tarafından Bingöl İlinde yapılacak olan entegre teknik büyükbaş hayvancılık yatırımı, 6745 sayılı "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar"da belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde desteklenecek.

Sütaş'ın proje bazlı destekle Bingöl'de hayata geçireceği entegre teknik büyükbaş hayvancılık yatırımı, başlangıç tarihi olarak esas alınan 11 Nisan'dan itibaren altı yılda tamamlanacak.

Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Ekonomi Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek.

Toplam sabit yatırım tutarı 733.7 milyon TL olan komple yeni yatırım tamamlandığında toplam 1,012 kişi istihdam edilecek.

Proje kapsamında, KDV istinası ve iadesi, gümrük vergisi muafiyeti, kurumlar vergisi indirimi, sigorta primi işveren desteği, azami 55 milyon liraya kadar nitelikli personel desteği, 10 yıl süreli gelir vergisi stopaj desteği, 10 yıla kadar ve 60 milyon TL'yi aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yarısını içeren enerji desteği, 400 milyon TL'yi aşmamak üzere kredi faizi desteği, yatırım yeri ve altyapı desteklerinden yararlandırılacak.

#Bingöl
#Sütaş
#Hayvancılık
6 yıl önce