|

Taşeron kadro başvuru sonuçları açıklanıyor

Taşeron işçilerin kadro başvuruları sona erdi. Bazı kurumlar 40 günlük süreyi beklemeden başvuru sonuçlarını açıkladı. Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listelerin 24 Şubat - 2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkmasının ardından 3 Mart - 22 Mart'ta sınav yapılacak.

Yeni Şafak
09:36 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Taşeron işçilerin kadro başvuruları sona erdi.
Taşeron işçilerin kadro başvuruları sona erdi.

Binlerce taşeron işçinin beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 2 Ocak tarihinde başlayan başvurular 11 Ocak'ta sona erdi. Başvuruların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" için tavsiye edilen 40 günlük süre sona ererken, yüz binlerce taşeron işçi tespit komisyonlarının ilan edeceği listeleri beklemeye başladı.

BİRÇOK KURUM SONUÇLANDIRAMADI

Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek.

SINAV VE 50 PUAN ŞARTI

Sonrasında kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınavda ise sınav kurulu tarafından işçiler, yaptıkları mesleğe göre 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alma şartı aranacak. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

SINAV GÜN SAATLERİNİ KURUM AÇIKLAYACAK

Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak.


SINAVLAR 3-22 MART’TA

Kadroya geçiş için yapılacak sınavlar 3-22 Mart’ta gerçekleştirilecek. Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

"SINAV İÇİN HAZIRLIK KURSLARINA GİTMEYİN"

Bakan Jülide Sarıeroğlu birçok kurs ve hazırlık kitabının gündeme gelmesine ilişkin geçtiğimiz günlerde "Şu an zaten kamuda istihdam etmek için aldığımız kardeşlerimiz yıllardır görevlerini yapan kişiler, bu anlamda da hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Taşeron sınavına hazırlık sınavları kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Yaptıkları işle alkalı bir sınava girecekler. 2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. Bu ihaleler kapsamında kardeşlerimizin başvurularını alacağız."açıklamasında bulunmuştu.

#Taşeron
#Kadro
6 yıl önce