|

Tekstilcilerden Erdoğan’a rapor

Hazırgiyim ve tekstilciler, ABD’nin % 30’luk yüksek gümrük vergisini kaldırması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD ziyareti öncesi rapor sunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2016 Salı
Güncelleme: 19:45 - 28/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bu hafta ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere sektör raporu hazırlayan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), tekstilde küresel rekabet gücünü artıracak ve Türkiye'deki Suriyelilerin üretime yönlendirilmesi için öneride bulundu. Seyahat öncesi sektörün sorunlarını dile getirmek için rapor hazırladıklarını söyleyen İTHİB Başkanı İsmail Gülle, ABD'nin uyguladığı % 30'luk yüksek gümrük vergisinin kendilerini zorladığını ve kaldırılması gerektiğini belirtti. İTHİB Üyesi Mustafa Denizer de, “ABD gümrük vergisini kaldırırsa 2 milyar dolarlık ihracatımızı kısa zamanda yakalarız” diye konuştu.



MÜLTECİ İSTİHDAMIYLA İHRACAT

Türkiye'nin ihracatına hızla devam ettiğini dile getiren Gülle, tekstildeki 2.3 milyar $'lık ihracatı hedeflerinin % 10 artırmak olduğunu kaydetti. İsmail Gülle, rapor hakkında şöyle dedi: “Avrupa ve ABD'ye ihracatın vergisiz yapılmasını projelendirdik. Hedefimiz, insani amaçla hizmet eden ve Suriyeli mültecilerin istihdam edileceği ve üretilen ürünlerin de ABD'ye gümrüksüz gidebileceği bölgenin oluşturulması. Bu sektörün ihracatını da artırır.”


#tekstil
#​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#hazırgiyim
8 yıl önce