|

Trafik polisi olmanın yolları

Ülkemizde bilindiği üzere trafikte can kayıplarının yaşanmaması için trafik polisleri sıklıkla kontrollerini gerçekleştiriyor. Ve her gün trafik polisi ihtiyacı oluyor. Geçtiğimiz günlerde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 5 bin trafik polisi alınacağını söyledi. 5 bin trafik polisi ne zaman alınacak, trafik polisi olmanın şartları nelerdir?

Yeni Şafak
14:41 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 14:46 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trafik polisi olmanın şartları var.
Trafik polisi olmanın şartları var.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ülkemizde yaşanan trafik kazaları hakkında detaylı bir bilgi vererek ilgili bilanço hakkında da duyuru yaptı. Can kayıplarının azaltılması için çalışmaların yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 5 bin trafik polisi alımının da müjdesini verdi.

TRAFİK POLİSİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene 5 bin kişilik trafik polisi alımı yapması bekleniyor. Peki trafik polisi alımı ne zaman yapılacak? Buna göre tarih hakkında henüz net bir bilgi yok fakat alımların bir bölümünün kurum içi atama ile yapılıp yapılmayacağı konusu da henüz bilinmese de bu sene mutlaka trafik polisi alımlarının bir bölümlerinin PMYO, POMEM aracılığı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor.

TRAFİK POLİSİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Trafik polisi olmak isteyen adaylar öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirtiş olduğu zorunlu eğitimi bitirmiş olması gerekir. Bu eğitimin ardından PMYO, POMEM ya da FYO’dan birisi tercih edilerek polislik mesleğine adım atılır. Polis okuluna başarıyla giren ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan trafik polisi olmak isteyen adaylar, dilekçe vererek Trafik Şube’ye geçiş yapabilirler.

#Trafik polisi
#Süleyman Soylu
#Personel alımı
6 yıl önce