|

Turkcell 2019’da hedef büyüttü

Turkcell, yılın ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek ilk üç aylık gelirine imza attı. 25’nci yılına yüzde 19,2 büyümeyle başlayan Turkcell, 2019 için beklentilerini de yükseltti. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “25 yılda 50 milyar TL yatırım yapan Turkcell önümüzdeki 3 yılda da yaklaşık 16 milyar TL daha yatırım planlıyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 4/05/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 4/05/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Turkcell, 25. yılını kutladı
Turkcell, 25. yılını kutladı

Turkcell, 25. Kuruluş yıldönümünü kutladığı 2019’a güçlü bir başlangıç yaptı. Yılın ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek ilk üç aylık gelirine imza atan şirket, 2019 için beklentilerini de yukarı yönlü revize etti. Gelirlerini geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 19,2 artıran Turkcell, grup bazında 5 milyar 675 milyon TL gelir sağladı. Net kâr 1.4 katın üzerinde artışla 1 milyar 224 milyon TL oldu.

25'İNCİ YILA YAKIŞIR

Turkell Genel Müdürü Murat Erkan, “Önümüzdeki dönemde Dijital İş Servisleri şirketimiz ile kurumların ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayacağız. Finansal hizmetler tarafında Paycell, Financell ve Sigorta şirketlerimiz ile büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YERLİ E-POSTA TEMMUZDA

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yerli ve milli dijital servislere bir yenisinin ekleneceği müjdesini verdi. Türkiye’nin mühendisleri tarafından geliştirilen yeni e-posta temmuz ayında kullanıcılara sunulacak. Erkan'ın verdiği bilgiye göre, Turkcell 3 yılda ise yaklaşık 16 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, “Yerli ve milli hassasiyetle şirketimizi gelecek yüzyıla hazırlamaya çalışıyoruz” dedi. Turkcell olarak her yıl yaklaşık 5 milyar TL yatırım yaptıklarını belirten Akça, şunları söyledi:. “Önümüzde 5G teknolojisi var, bu daha pahalı bir teknoloji. Bunun için de ülkenin fiber altyapı ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Diyoruz ki, Türkiye fiberde ortak altyapı şirketi kurularak bu ihtiyaç karşılanmalıdır. İkincisi ortak kule şirketi kurulmalıdır. Üçüncüsü de 5G teknolojisinin şebeke yatırımını üç operatör müştereken yapmalıdır. Bunların ortak yapılmasıyla ülkemize 10-13 milyar dolar tasarruf sağlanacak.”

  • BORSA İSTANBUL’DA AÇILIŞ GONGU
  • 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Borsa İstanbul’un açılış gongu Turkcell için çaldı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan ve borsa yönetiminin yanı sıra Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan’ın katıldığı törende Turkcell yöneticileri de yer aldı.
#Turkcell
#Murat Erkan
5 yıl önce