|

Ülker, 5 bin kişi alacak

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Şok Market’in 4 bin 130’uncu mağaza açılışında iş arayanlara müjde verdi. Ülker, “800 milyonluk yatırım yapıp 5 bin kişiyi işe alacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 06:17 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ülker, 5 bin kişi alacak
Ülker, 5 bin kişi alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın istihdam çağrısı çığ gibi büyüyor. Şok Market'in 4 bin 130'uncu mağazası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in katılımıyla açıldı. Murat Ülker burada yaptığı konuşmada, “Bu yıl holding olarak Türkiye'ye 800 milyon liralık yatırım yapıp 5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Böylece Türkiye'deki istihdamımızı yüzde 10'un üzerinde artırmış olacağız. Bizim 200 binden fazla müşterimiz var. Müşterilerimizin ayaklarına giderek hizmetimizi götürüyoruz. Bu da büyük bir istihdam gerektiriyor. Çalışanlarımızın 3 te 1'i Ankara'nın doğusunda. Rekabet güzel bir şey bizim yaptığımız ürünler yapmadığımız ürünler halkımızın teveccüh ettiği tüm ürünler mağazalarımızda var” bilgisini verdi.







GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ


Gençlerin potansiyeline inandıklarını da vurgulayan Yıldız, “Bu bakış açısıyla, global üst yönetici ihtiyacımız için ilk tercihimiz Türkiye'deki arkadaşlarımız olacak. Türkiye çok dinamik bir ülke ve arkadaşlarımız pek çok konuda global rakipleriyle yarışacak ve hatta onları aşacak azme sahip. Yıldız Holding'in 80 tane fabrikası var. Bunun 60'a yakını Türkiye'de. bugün itibariyle 56 bin kişiye ulaştık. Çalışanlarımızın 40 binini Türkiye'de istihdam ediyoruz. Hammadde aldığımız 50 binin üzerinde çiftçimizi, distribütörlerimizi, plasiyerlerimizi ve hizmet aldığımız üçüncü parti şirketleri de dikkate alırsak, holding olarak 1 milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.



Müezzinoğlu: İş arayan gelsin


İstanbul Esenyurt'taki mağazanın açılışında konuşan Bakan Müezzinoğlu da iş arayanlara seslendi. Müezzinoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın desteği ile yeni bir istihdam seferberliği başlattık. İş arıyorum diyen kim varsa bize gelsin vergisini biz ödeyeceğiz; işverene de diyoruz ki alın terinin karşılığını nakit olarak siz verin” dedi.





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Yıldız Holding
#Murat Ülker
7 yıl önce