|

Ülker ailesinden 3. açıklama!

Ülker ailesinin üst üste yaptığı hisse satışlarının farklı yorumlanması üzerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in açıklamalarının ardından bir açıklama da Ali Ülker'den geldi. Amerika ve İngiltere'ye yatırım yapmalarının kendilerini ne Amerikalı ne de İngiliz yapacağını belirten Ali Ülker, bu kadar spekülasyon ve söylemin bir hiç uğruna olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
08:35 - 6/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:00 - 6/01/2018 Cumartesi
AA
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker

Yıldız Holding'in Ülker Bisküvi'deki sermayesinin yüzde 30'una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında Pladis Foods Limited'e satmasının ardından satışın farklı şekillerde yorumlanması üzerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker sosyal medya hesaplarından ardı ardında iki kez açıklama yapmıştı.

3. AÇIKLAMA ALİ ÜLKER'DEN

Ülker ailesinden son açıklama ise Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin
(MÜSİAD) toplantısında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'den geldi.

Ülker, Türk şirketi olmanın gurur verici olduğunu ancak artık Türkiye'nin kendilerine yetmediğini ve sınırları aşıp dünyaya kendilerini ispat etmek istediklerini söyledi.

''BENİM BU DEVLETE BORCUM VAR''

Ülker'in Türk şirketi olduğunu ve böyle kalacağını aktaran Ülker, şunları kaydetti:
"Açıklamak isterim, 'Hisseler niye devroldu', 'Ülker yurt dışına mı satıldı' soruları herkesin aklında. Kırım'da yaşananlar nedeniyle Sabri Bey, Türkiye’ye göç etmişti. Ailesiyle 9 yaşında Türkiye'ye geldiğinde ellerinde sadece bir ekmek parası vardı. Bir ekmek almışlar, onu da yolda yemişler.
Devlet, okutuyor. Kendisi şunu söyledi, 'Bu devlet bana baktı ve beni yetiştirdi. Benim bu devlete borcum var. Bu devlete hizmet etmem gerekiyor'. Sabri Bey'in ve bizim ailenin mantığı bu. Ne söylenirse söylensin. Biz burada hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece burada değil, dünyada hizmet edeceğiz. Dünyada markalar geliştireceğiz, markalara yatırım yapacağız ama her zaman bir Türk şirketi olarak kalacağız. Amerikan şirketleri Amerikan, Japon şirketleri Japon olarak kalıyor. Bizim İngiltere'ye, Amerika'ya yatırım yapmamız, orada sesimizi duyurmamız, onların markalarını satın almamız, bizi ne Amerikalı, ne İngiliz ne de Japon yapar. Aslında bu kadar spekülasyon, bu kadar söylem bir hiç uğrunaydı.

#Bursa
#Müsiad
#Ali Ülker
#Yıldız Holding
6 yıl önce