|

Vatan ve Milliyet kapanıyor iddiası

Demirören Grubu'nun, bünyesindeki diğer yayın organları olan Vatan ve Milliyet ile ilgili alacağı kararlar merak konusu. Vatan ve Milliyet'in kapatılacağı iddiaları ortaya atılırken, Demirören Grubu'ndan açıklama geldi. Vatan ve Milliyet kapatılıyor mu?

Yeni Şafak
08:49 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 08:56 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal açıklama yaptı.
Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, "Demirörenler'in Hürriyet ve Posta'ya dokunacağını düşünmüyorum. Milliyet ve Vatan üzerinde bir kapatma süreci yaşanacağını düşünüyorum. Milliyet'in internet haberciliği üzerinden devam edeceğini, Vatan'ın tamamen kapanacağını düşünüyorum. Tabii eğer iktidarda bir değişim yaşanmazsa. Her ikisi de zarar eden kurumlar" diye bir iddia ortaya attı.

Bu iddiaya Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'dan jet bir açıklama geldi. Soysal, şunları söyledi:

Dün öğlen saatleri itibariyle internet basınında yer bulan, Milliyet ve Vatan gazetelerinin kapanabileceğine yönelik ifadelerinizi üzülerek okudum.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, her biri kendi alanında azımsanmayacak ölçüde sadık okuyucu/izleyici kitlesine sahip basın yayın mecraları ile Demirören Medya Holding Türkiye'nin lider, Avrupa'nın sayılı medya organizasyonlarından biridir.

Bu liderliğimizin temeli ise okurlarımıza, izleyicilerimize olan saygımız ve bu hususta onlarla aramızdaki sadakat akdidir.

Bu noktadan hareketle, 68 yıllık geçmişi ile Türk basınının en önemli yayınlarından biri olan Milliyet Gazetesi ve 16 yıldır özgün çizgisi ile özellikle genç okurların tercihi haline gelen Vatan Gazetesi, Demirören Medya Holding çatısı altında yayın hayatına aynen devam edecektir. Bu yayınların geleceğine yönelik farklı bir tasarrufumuz söz konusu değildir.

Bu nedenle, gerçeği yansıtmayan ifadelerinizi en kısa zamanda tekzip etmenizi rica ederim.

#Demirören Grubu
#Vatan
#Milliyet
#Kapanma
6 yıl önce