|

Vodafone 5G ile geleceği yazıyor

Vodafone, 2020'te hizmete sunulacak 5G teknolojisinin ilk örneklerini Almanya'nın Dresten şehrinde tanıttı. Yeni teknolojiler içinde uzaktan tıbbi kontrol de yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 22:33 - 14/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Vodafone, 2020 yılında hizmete sunulması beklenen 5G teknolojisi için çalışmalarını hızlandırdı.Vodafone Türkiye, Nisan başında hizmete girecek 4.5G öncesinde, bu teknolojinin bir sonraki adımını temsil eden 5G'yi Almanya'nın Dresden kentinde deneyimletti. Dresden Teknik Üniversitesi'nin işbirliğiyle 5G laboratuvarı kuran Vodafone, araştırmacılara, şebeke donanım ve yazılımı, bilgisayar çipleri, spektrum ve bulut bilişim konularında 5G odaklı test ve değerlendirmeler yapma imkânı veriyor.



5G TEKNOLOJİSİ İÇİN CANLI DENEYİM


Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao'nun katılımıyla Dresden Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Vodafone'un 5G vizyonu ve yol haritası hakkında kapsamlı bilgi verildi.


Mallik Rao, şunları söyledi: “Vodafone Grubu'nun şimdi de 5G teknolojisi için adım atarak global araştırma-geliştirme çalışmalarına destek vermesinden mutluluk duyuyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyor ve 4.5G'de olduğu gibi, 5G'de de Vodafone'un global deneyimini Türkiye'ye taşımak için sabırsızlanıyoruz.”



Akustik İletişim


Katılımcılar tarafından bizzat deneyimlenen bir başka örnek de 5G test altyapısı kullanılarak hazırlanan özel bir eldiven ile ekran içindeki prizmatik şekillere dokunabilmek ve bu şekilleri hareket ettirebilmek oldu. Bu yöntemin özellikle uzaktan tıbbi kontrol, hatta uzaktan ameliyat gibi olanakları mümkün kılabileceği belirtiliyor. Gerçekleştirilen bir diğer canlandırma gösterisinde 484 hoparlörlü bir stüdyoda sağlanan Surround sistem ile akustik iletişim deneyimlendi.


#Vodafone
#Mallik Rao
#5G
8 yıl önce