|

Yatırımcının parasını dağıtmış

Akın İpek'in; Koza Altın ve Koza Ltd. yöneticilerine yüksek maaş vererek küçük yatırımcıları zarara uğrattığı ortaya çıktı. Kayyum idaresi; şirketin 2015 mali tablolarının geçersiz saydı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:43 - 19/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün finasörlüğünü yapan paralel yapı şirketlerinden Koza İpek Holding'de yöneticilere yüksek maaş verildiği ve 'bağış' adı altında hukuk dışı harcamalar yapıldığı ortaya çıktı. FETÖ ile ilişkisinin tespitinin ardından kayyum atanan İpek Holding yönetimi; Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a mali tablolara yönelik açıklamalarda bulundu. 2015 yılı mali tablolarının ve şirketten yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada; halka açık olan şirketin küçük yatırımcılarının büyük zararlara uğratıldığı ifade edildi.



TABLOLAR GEÇERSİZ


Mahkeme tarafından atanan kayyumun yönettiği şirketin açıklamasında, “Koza Altın A.Ş. nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Koza Ltd.'deki tüm malvarlığının yönetiminin piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı şartlar içeren anlaşmalar ve ticari uygulamalarla zarara uğratan Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer hakkında, Koza Altın yönetim kurulu üyelerine sağlanan menfaat toplamının emsal şirketlere göre bariz şekilde farklı olması neticesinde Koza Altın'ın zarara uğratıldığı görülmüştür. Halka açık Koza Grubu şirketleri ortaklıklarının zarara uğratılması nedenleriyle, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma Ve Üretim A.Ş. nin 01.01.2015-31.12.2015 hesap dönemine ilişkin mali tablolar ve eklerinin onaylanmaması kararlaştırılmıştır" denildi. Kayyum; Koza Anadolu Madencilik için de benzer bir açıklama yaptı.


#Akın İpek
#Koza Altın ve Koza
#Koza İpek Holding
#Hamdi Akın İpek
#Cafer Tekin İpek
#Melek İpek
#Pelin Zenginer
8 yıl önce