|

Zara'da icra işlemi başlatıldı

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesinin ardından kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için Zara'ya icra işlemi başlattıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
09:46 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 8/11/2017 Çarşamba
IHA
Kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için Zara'ya icra işlemi başlatıldı.
Kıdem tazminatlarını alamayan 151 işçi için Zara'ya icra işlemi başlatıldı.

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, Zara; Next ve Mango’ya üretim yapan Bravo hazır giyim fabrikasının iflas etmesi üzerine alacakları ödenmeyen 151 işçinin olduğunu ve Zara firmasının mağdur olan işçiler için herhangi bir girişimde bulunmadığını belirterek, icra işlemi başlattıklarını söyledi.

Zara’nın uluslararası küresel sendika ile yaptığı sözleşmede kendi tedarik zincirlerinde kendilerine üretim yapan işçilerin alacaklarından sorumlu olduklarını resmi olarak kabul etmesine rağmen herhangi bir girişimde bulunmadığını ve Türkiye’ye köle ülke muamelesi yaptığını ifade eden Başkan Asalettin Aslanoğlu, “Bu markalar kendi ülkelerinde, Avrupa’da demokrat geçinip bizim gibi ülkelerde işçileri sömürüyorlar ve sokakta bırakıyorlar. Bravo firmasının işçileri son değil, ilk de değil. Benim bildiğim başka Kırklareli ve İstanbul merkezli bir fabrika yine Zara’yı üretirken battı. Bin işçi de orada var. Şuan da ben sizinle konuşurken Ordu Ünye’de 2 tane sendika üyesi kadın işçi kolundan tutuldu, kapıya atıldı. Bu markaları sorumluluklarının bilince davranmaya davet ediyorum. Bize 3’üncü Dünya ülkesi, köle ülke muamelesi yapmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Karşımıza otursunlar. İşçileri ve sendikaları kabul ettiklerini ilan etsinler. İmzalarının arkasında dursunlar” diye konuştu.

“Hemen ilk iki hafta içerisinde icra işlemini yaptık”

Mahkeme tarafından işçilerin alacağının tescil edildiğini ve Zara’nın masaya oturması gerektiğini söyleyen Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, şöyle konuştu: “Hemen ilk iki hafta içerisinde icra işlemini yaptık. Sendika harçları karşıladı. Yaklaşık 40 bin lira kadar harcını ödedik işçilerin parası olmadığı için ve o günden beri işçilerden hiçbir şey talep etmeden icra işlemini yaptık. Böyle olunca devlet nezdinde işlem gerçekleşmiş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mahkemeleri bu işçilerin alacağını tescil etmiş durumda ve bu belgeleri de Zara’ya; Next’e, Mango’ya o tarihte sunmuş bulunmaktadır. Hükümet daha ne yapsın ki yani gidip İspanya’yı işgal edecek hali yok. Zara’nın masaya oturması gerekir”.

#Zara
#Etiket
#İşçi
6 yıl önce