Tuz Gölü’ne göç yolunda mola veren flamingolar renkli görüntüler oluşturdu
21:52, 26/06/2026, CumaG: Güncelleme: 00:04, 27/06/2026, Cumartesi
DHA

Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne göç yoluyla gelen flamingolar, Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesindeki Hirfanlı Barajı'nda mola verdi.
Aksaray, Konya ve Ankara sınırlarında bulunan ve kapalı havza özelliği taşıyan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bölümünü karşılamanın yanı sıra doğal güzellikleri de bünyesinde barındırıyor.

uz Gölü, her yıl binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor. Sarıyahşi ilçesindeki Hirfanlı Barajı'nda mola veren flamingolar, burada beslenip, Tuz Gölü'ne doğru kanat çırptı.

Flamingolar, renkli görüntüler oluşturdu.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.