Yorgan dikimi yapan iş yerinde çırak olarak işe başlayan Turgutlu, 23 yıl kalfa olarak çalıştı. Ali Turgutlu daha sonra Konya'ya taşınarak, merkez Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Pınar Sokak'ta bulunan 20 metrekarelik iş yerini açtı.
16:00, 09/09/2022, CumaG: Güncelleme: 16:29, 09/09/2022, Cuma

53 yıldır bu işi yapıyor: Tanesi 600 lira

Konya'da günümüzde unutulmaya yüz tutan mesleklerden biri olan yorgancılığı 53 yıldır el emeği ile yapan Ali Turgutlu, kış aylarının yaklaşmasıyla yorgan yaptırmak isteyen vatandaşların sipariş vermeye başladığını söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık mesleğinin son temsilcilerinden olan 65 yaşındaki Ali Turgutlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinden hayranlık duyduğu işi öğrenmek üzere 11 yaşındayken İzmir'de bulunan ağabeyinin yanına gitti.
Unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık mesleğinin son temsilcilerinden olan 65 yaşındaki Ali Turgutlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinden hayranlık duyduğu işi öğrenmek üzere 11 yaşındayken İzmir'de bulunan ağabeyinin yanına gitti.
53 yıldır aynı yerde yorgancılık yapan Ali Turgutlu, “Eylül ayı geldi, yavaş yavaş kış hazırlıkları, düğün hazırlıkları başladı. 2 aya kadar bu şekilde sürer. Daha sonra bizim işler yavaşlar. Benim mesleğim zor ama ekmek paramız, mesleğimiz olunca zor kolay seçmiyoruz. O yüzden elimizden geldiğince kolay yapmaya çalışıyoruz" dedi.
53 yıldır aynı yerde yorgancılık yapan Ali Turgutlu, “Eylül ayı geldi, yavaş yavaş kış hazırlıkları, düğün hazırlıkları başladı. 2 aya kadar bu şekilde sürer. Daha sonra bizim işler yavaşlar. Benim mesleğim zor ama ekmek paramız, mesleğimiz olunca zor kolay seçmiyoruz. O yüzden elimizden geldiğince kolay yapmaya çalışıyoruz" dedi.
"Mesleğimi severek yaptığım için 18-20 yaşındaki gibi çalışıyorum"

Turgutlu, "Benim diktiğim yorganlar çok emek olduğu için uzun sürüyor, ortalama 7 veya 8 saat sürüyor bir yorgan dikimi. O da en hızlı çalışırsam o kadar sürüyor, tabii bunu 2-3 saatte dikenler de var. Bu süre zarfında hazırlık aşamamızda yorgan dikimi için kumaş alıyoruz, yüzünü çatıyoruz, yününü atıyoruz, getirip tartıp kumaşa yünü doldurup sopalayıp dikim aşamasına geçiyoruz. Benim için gerçekten zor oluyor, zorlanmaya başladım ama işimi severek yaptığım için düzgün oluyor. Ben 65 yaşına girdim ama mesleğimi severek yaptığım için 18-20 yaşındaki gibi çalışıyorum. Çift kişilik yorgan 700-800 lira, tek kişilik yorgan ise 600 lira" diye konuştu.
"Mesleğimi severek yaptığım için 18-20 yaşındaki gibi çalışıyorum"Turgutlu, "Benim diktiğim yorganlar çok emek olduğu için uzun sürüyor, ortalama 7 veya 8 saat sürüyor bir yorgan dikimi. O da en hızlı çalışırsam o kadar sürüyor, tabii bunu 2-3 saatte dikenler de var. Bu süre zarfında hazırlık aşamamızda yorgan dikimi için kumaş alıyoruz, yüzünü çatıyoruz, yününü atıyoruz, getirip tartıp kumaşa yünü doldurup sopalayıp dikim aşamasına geçiyoruz. Benim için gerçekten zor oluyor, zorlanmaya başladım ama işimi severek yaptığım için düzgün oluyor. Ben 65 yaşına girdim ama mesleğimi severek yaptığım için 18-20 yaşındaki gibi çalışıyorum. Çift kişilik yorgan 700-800 lira, tek kişilik yorgan ise 600 lira" diye konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026