|

2 ilçede 20 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 17, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 olmak üzere toplam 20 terörist öldürüldü. 2 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 544'e yükseldi.

Yeni Şafak
12:47 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:21 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 17, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 olmak üzere toplam 20 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Cizre'de etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 429'a, Sur'da ise 115'e yükseldi.



LAW silahı ele geçirildi


Cizre'de, 22 el yapımı patlayıcı imha edildi, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait sekiz şarjör ve 69 fişek, bir roketatar, üç tabanca, bir LAW silahı, dokuz av tüfeği ve silahlara ait 411 fişek, beş el bombası, dokuz telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanmak maksadıyla hazırlanmış 533 kg amonyum nitrat, çok sayıda elektrik malzemesi, infilaklı fitil, 200 elektrikli ateşleme tertibatı, 14 tüp, çok sayıda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.



Sur'da ise, üç el yapımı patlayıcı imha edildi.





1 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.



Vatandaş ihbar etti 5 kişi yakalandı

Siirt'in Şirvan ilçesinde, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen beş iş birlikçi şahıs vatandaşların ihbarı sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.



Evlerinde yapılan aramada, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, silaha ait dört şarjör ve 102 fişek, üç ruhsatsız av tüfeği ve silahlara ait 61 fişek, iki ruhsatsız tabanca, silahlara ait iki şarjör ve 75 fişek, 106 G-3 piyade tüfeği fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 40 cm uzunluğunda saniyeli fitil ve 20 m elektrik kablosu, beş el dürbünü, bir kasatura ele geçirildi.



3 işbirlikçi yakalandı

Ağrı Eleşkirt'te, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan üç iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İki av tüfeği, silahlara ait 30 fişek, muhtelif örgütsel doküman ve elektronik malzeme (bilgisayar, cep telefonu, taşınabilir bellek, cd) ele geçirildi.



Sınırda DAEŞ'liler yakalandı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen altı şahıs, yanlarında sekiz çocukla birlikte yakalandı.


#terörist öldürüldü
#cizre
#sur
8 yıl önce