|

Ağlatan hikayeler Albay’ın kaleminden

‘Türkiye Şehitlerini Anıyor’ projesi kapsamında şehitlerin hikayelerini kendi yazdığı metinlerle seslendiren Albay Erhan Altunok, dinleyenleri gözyaşlarına boğuyor

Yeni Şafak ve
03:00 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı himayesinde 58 haftadır devam eden 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' projesinin konuşmacısı olarak bütün Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Albay Erhan Altunok, konuşma metinlerini de bizzat kendisi hazırlıyor. Altunok'un, Genelkurmay arşivlerinden derlenerek kendisine ulaştırılan bilgileri, hem şehit hem de şehit yakınlarına yaraşır bir biçimde kaleme alarak okuyor. Şehitlerin aileleriyle iletişim kuran Genelkurmay Başkanlığı, törene gelecek kişilere kadar tüm detayları programlıyor. Burada şehitlerin hikayelerini kendi yazdığı metinle seslendiren Albay Erhan Altunay, duygu yüklü konuşmalara imza atıyor. Harbiye Orduevi'ndeki 58'inci anma etkinliği'nde Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen topçu Er Ahmet Uğur Deniz ve Kore Savaşı şehidi Piyade Er Osman Doğan anıldı. Şehidin ailesine plaket verilen anma töreninde Fatih Camii'nden Ali Rıza Şahin şehitler için dua etti.





'VERMEDİK VERMEYİZ'


Buradaki konuşmasında Türk milletinin kahramanlık yapmayı kendisine vazife bilen bir millet olduğunu söyleyen Albay Erhan Altunok, “Ordumuz Sarıkamış'ta, Allah-u Ekber Dağları'nda sırt sırta savaşarak, yanyana uyudular. Gözlerini açamadılar, bir karış toprak verdik mi? Vermedik, vermeyiz” dedi. Kahramanlarını anmayan bir milletin bağrından yeni kahramanların çıkmayacağını söyleyen Altunok, şöyle konuştu: “Şehitler Allah'a seslenerek, dünyaya bir kez daha dönmek istiyorlarmış ve diyorlarmış ki, 'Ey Allah'ım, senin uğruna bir kez daha ölmeyi nasip et, çünkü biz bu ölümün tadına doyamadık.' Bir millet tarihine ne kadar sahip çıkarsa o kadar millettir. Şehitlerimiz kutsal vatan nöbetlerine devam ediyor. Çünkü onlar ölmedi...”





#Türkiye Şehitlerini Anıyor
#Albay Erhan Altunok
8 yıl önce