|

Amanos’tan Kandil’e

Teröristler, Afrin sınırındaki Amanoslar’dan Kandil’e dek her yerde takip ediliyor. Hatay’da 11, Tunceli’de 11, Mardin’de 3 ve Batman’da 2 PKK’lı öldürüldü. Irak kuzeyinde son birkaç günde imha edilen terörist sayısı ise 41’e ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:07 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Teröristler Kandil’e dek her yerde takip ediliyor.
Teröristler Kandil’e dek her yerde takip ediliyor.

Mehmetçik, küresel işgalcilerin kuklası PKK’ya, Akdeniz’e bakan Amanos Dağları’ndan Irak-İran sınırındaki Kandil’e dek göz açtırmıyor. Afrin kenarındaki Hatay’ın yüksek kesimlerinde güvenlik güçlerine saldırmak için pusuda bekleyen teröristlerden 11’i öldürülürken, Tunceli’de 11, Mardin-Dargeçit’te 3 ve Batman-Sason’da ise 2 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağları’na yönelik hava operasyonlarında da son 5 günde 41 terörist imha edildi. Türkiye’nin PKK’dan temizlenmesi için uyarıda bulunduğu Sincar’a (Şengal) ise Bağdat merkezi yönetimine bağlı birlikler girdi. Buradaki pek çok köyde YBŞ adı altında faaliyet gösteren PKK’ya ait paçavralar indirilerek yerine Irak bayrağı dikildi. Irak kuzeyini PKK’dan tamamen temizlemeyi amaçlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yakında başlaması beklenen Dicle Kalkanı Harekâtı’na hazırlık anlamında operasyonlara başladığı ve Çukurca-Şemdinli hattının Irak tarafından 28 köyü PKK’dan arındırdığı iddia edildi.

45’İ KANDİL’DE ÖLDÜRÜLDÜ

Kandil’deki PKK’lılar, insansız hava araçlarıyla tespit edildikten sonra hava operasyonlarıyla bulundukları yerde imha ediliyor. Bölgede 22 Mart’tan buyana en az 41 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Teröre karşı amansız takibini yurtiçinde de sürdüren Mehmetçik, Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında 7 PKK’lıyı etkisiz hale getirdi. Kara birliklerinin arama çalışmaları sırasında karşılaştığı terör grubu ile çıkan çatışma sonrası ‘Cobra’ tipi helikopterler de bölgeye desteğe geldi. Ateş altına alınan PKK’lıların tümü imha edilirken, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı.

BİRİ TURUNCU BİRİ GRİ LİSTEDEYDİ

Sözkonusu bölgede ölü ele geçirilen teröristlerden ikisinin, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Aranan Teröristler Listesi’nde turuncu kategorisinde yeralan örgütün sözde ‘Nazımiye Gücü Sorumlusu’ olan ‘Mahir’ kod adlı Cihan Kıt (30) ile gri kategorideki “Baran” kod adlı Haydar Gül olduğu belirlendi. Teröristlerle birlikte 2 M-16 piyade tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir sırt telsizi ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildi. Pülümür’deki operasyonla aynı saatlerde Tunceli’nin merkez ilçe kırsalında ise silahlı insansız hava aracının (SİHA) atışlarıyla 4 terörist daha etkisiz hale getirildi.

‘OKTAN’ VE ‘NAZİK’ BULDU

Batman’ın Sason ilçesinde ise jandarma ekipleri 3 teröristi ölü ele geçirdi. Hasanlar köyü Zore Deresi mevkiinde yürütülen SİHA destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin İran uyruklu ‘Agit’ kod adlı terörist olduğu ve bu kişinin ‘PKK’nın bombacısı’ olarak bilindiği tespit edildi. Biri Suriye uyruklu olduğu belirlenen iki terörist ile ilgili kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Sözkonusu teröristlerin, bomba arama köpeği ‘Oktan’ ile iz takip köpeği ‘Nazik’in belirlemesiyle sarp kayalıklar arasında bir mağarada tespit edildiği, PKK’lılara ‘teslim ol’ çağrısının yapıldığı, ancak onların ateşle karşılık verdiği öğrenildi.


Arsuz’da terörist avı

Mehmetçik, Afrin’den temizlediği PKK’ya sınır bölgesindeki İskenderun dağlarında da göz açtırmıyor. PKK’nın Afrin’den Hatay’a, oradan da Akdeniz’e açılmasını öngören ABD tasarımı terör koridoruna Zeytin Dalı Harekâtı ile büyük darbe vurulmasının ardından Amanos Dağları’nda yoğunlaşan operasyonlarda 11 terörist öldürüldü. Hatay’ın Arsuz ilçesi Karagöz Mahallesi Meti sırtları bölgesinde bir grup PKK’lının tespiti sonrası buraya yönelik düzenlenen operasyonda PKK’lılara ait 4 adet M-16 tüfek 1 roketatar, bir tabanca ve bunlara ait mühimmat da ele geçirildi. PKK’lı 11 teröristin cesetlerinin Mehmetçik tarafından bulundukları yerden çıkartılması ise termal kamera görüntülerine yansıdı. Operasyona ilişkin bilgi veren Hatay Valisi Erdal Ata, öldürülen teröristlerin, Zeytin Dalı Harekâtı’na yönelik ‘misilleme eylemi peşinde olduklarını’ ifade etti ve “Amanos Dağlarında bir tane dahi terörist kalmayana kadar operasyonlarımızı devam edecek” diye konuştu.

ORMANI YAKTILAR

Hatay Valiliği imha edilen teröristlerin, 09 Temmuz 2017’da Antakya’da iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 19 Ekim’de tarihinde Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığı’na silahlı saldırı ve arazide arama-tarama faaliyeti icra eden birliğe saldırarak bir güvenlik görevlisinin yaralanması ve 18 Mart 2018’de Arsuz İlçesi Hacıahmetli Mahallesi’nde doğa yürüyüşü yapmakta olan kişileri durdurarak propaganda yapılması olaylarını gerçekleştiren terörist grup olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Bölgede diğer PKK’lıları arama çalışmaları sürerken, henüz etkisiz hale getirilemeyen teröristlerde bazıları, Amanoslar’da orman yaktı. Kontrol altına alınan yangın sonucu 5 hektarlık arazi zarar gördü. Operasyonda yaralanan 1 asker ise şehit düştü.

#Afrin
#TSK
#Mehemtçik
6 yıl önce