|

Bahçeli’den Almanya’ya Salih Müslüm çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’ya sığındığı öğrenilen PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm’ün iadesine de değinerek, “Almanya'nın tarihi ve altın değerinde bir fırsat önündedir.Ya terörist Salih Müslim'i adalet önünde hesap vermek üzere Türkiye'ye teslim edecek ya da bir kez daha dostluk ve müttefiklik ilişkilerine darbe indirecektir" dedi.

Yeni Şafak
13:39 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 13:57 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
MHP Lideri Bahçeli
MHP Lideri Bahçeli

Grup toplantısında Zeytin Dalı Harekatı’ndan ABD ile ilişkilere kadar oldukça geniş bir çerçevede konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Çekya’da tutuklanan ancak Türkiye’nin iade talebine rağmen serbest bırakılan Salih Müslüm’ün Almanya’da bulunmasını da değerlendirdi.




Çekya'nın, PKK/PYD'ye kıyağını çektiğini, terörizme destek verdiğini belirten Bahçeli, "Bu PYD'li cani, Çekya'dan sonra Almanya'ya geçmiştir. İşte Almanya'nın tarihi ve altın değerinde bir fırsat önündedir. Ya terörist Salih Müslüm'ü adalet önünde hesap vermek üzere Türkiye'ye teslim edecek ya da bir kez daha dostluk ve müttefiklik ilişkilerine darbe indirecektir." şeklinde konuştu.

  • Bahçeli ayrıca, Almanya'nın, Türkiye'yle ilişkilerinde yeni bir sayfa açıp, terörizmle arasına kalın bir mesafe koymayı gözetiyorsa, çarenin belli olduğunu, çözüm yolunun, Çekya'dan yakayı kurtaran hainin Türkiye'ye verilmesinden geçtiğini söyledi.
#Devlet Bahçeli
#Salih Müslim
#MHP
6 yıl önce