|

Bursa'da tek motorlu uçak düştü: Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi'nde Ovaakça termik santrali yakınlarına uçak düştü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti.

15:53 - 1/12/2022 Perşembe
Güncelleme: 16:44 - 1/12/2022 Perşembe
DHA
Bursa'da tek motorlu uçak düştü
Bursa'da tek motorlu uçak düştü

Osmangazi ilçesi Ovaakça Mahallesi'ndeki doğal gaz çevrim santralinin çalışanları, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ni arayıp tesisin yakınındaki boş araziye bir hava aracının düştüğü ihbarında bulundu.

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine, Sakarya'nın Pamukova ilçesinden havalanan tek motorlu eğitim uçağının, santral yakınındaki alana düştüğünü söyledi.

BURSA VALİSİ: İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Canbolat "Osmangazi ilçesinde tek motorlu uçağın düşmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti." bilgisini paylaştı.

DÜŞEN UÇAK SAKARYA PAMUKOVA'DAN KALKTI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da düşen eğitim uçağında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, uçağın Sakarya Pamukova’dan kalktığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitim uçağının Sakarya Pamukova’dan kalkış yaptığını, ineceği nokta konusunda net bir bilgi olmadığını ifade ederek, "Malesef eğitim uçağı Ovaakça Çevrim santrali yakınlarında düştü. İki kişi hayatını kaybetti. Bir kişi uçaktan fırlayarak bir kişi de uçağın yanmasından dolayı hayatını kaybetti. Başka yaralı söz konusu değil. Bursa’da sisli ve yağmurlu bir hava durumu hakimdi. İtfaiye ekiplerimiz ihbardan çok kısa sürede olay yerine ulaştı"dedi.

Aktaş, uçağın kesin düşüş sebebinin yapılacak inceleme ve araştırmanın ardından netlik kazanacağını açıkladı.




#Bursa
#helikopter
#kaza
1 yıl önce