|

Cizre'de 70 terörist sıkıştırıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bodrum katında yaralılar olduğu öne sürülen binanın da bulunduğu Bostancı Sokak'taki bazı evlerde örgüt üyelerinin gizlendiği, ilçedeki silahlı terörist sayısının 70 civarında olduğu belirtildi. Öte yandan örgüt yöneticilerinin, çözülmeyi önlemek için teröristlere uyarıda bulundukları, telsiz konuşmalarından korku ve panik nedeniyle dağılma noktasına geldikleri anlaşılıyor.

Yeni Şafak
12:51 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:57 - 4/02/2016 Perşembe
AA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona gelindi.



Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen operasyonlarda Silopi, teröristlerden tamamen arındırılırken, Cizre'de ise operasyonların tamamlanmasına sayılı günler kaldı.



517 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, güvenlik güçlerince çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış 631 barikat kaldırıldı, 222 çukur kapatıldı, 14 bin 414 ev kontrol edildi. Evlerde tuzaklanan bin 155 patlayıcı etkisiz hale getirildi.



Bazı evlerde ise teröristlerin silah sevkıyatı ve kaçmak için kullandığı tüneller bulundu, kaçarken tuzakladıkları patlayıcılar, güvenlik güçlerince imha edildi.



Sözde sorumlular telsize cevap vermiyor


Terör örgütü PKK'nın gerek sözde ilçe yöneticilerinin gerekse dağ kadrosundan gelerek ilçedeki saldırılara katılan mensuplarının ağır darbe aldığı operasyonlarda, örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde sorumluları, Kandil'in telsiz çağrılarına yanıt vermedi.



Bu terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendirilirken, "Sipan" kod adlı terörist de yaralandı. Terör örgütünün uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi, "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da kaçmaya çalışırken yakalandı.



Operasyonlarla sıkıştırılan ve teslim olmak isteyen teröristlerin ise infaz edildiği öğrenildi.



İnsansız hava araçlarıyla takip


Güvenlik güçleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntüleri de operasyon merkezinden takip ediyor. Terörist grupların hareketleri, bu sayede izlenerek, operasyon ekipleri buna göre yönlendiriliyor.



Teröristler ise görüntü alınmasını engellemek amacıyla sokak ve barikatların üstünü brandayla kapatıyor.




70 terörist operasyonlarla sıkıştırıldı


Örgüt yöneticilerinin çözülmeyi önlemek için teröristlere uyarıda bulundukları telsiz konuşmalarına da yansıyor. Teröristlerin, telsiz konuşmalarındaki "Bölgenizden ayrılmayın, mevzilerinizi bırakmayın, bombalarınızın başında durun" gibi ifadelerle korku ve panik içinde dağılma noktasına geldikleri anlaşılıyor.



Büyük kısmı terör örgütü mensuplarından temizlenen ilçede, teröristlerin Sur Mahallesi'ndeki Ebul İz Caddesi ile Cudi Mahallesi'ndeki Beyazıt Sokak ve Nusaybin Caddesi arasındaki dar alana sıkıştırıldığı belirtiliyor.



Bodrum katında yaralılar olduğu iddia edilen binanın da bulunduğu Bostancı Sokak'taki bazı evlerde de örgüt üyelerinin gizlendiği, ilçedeki silahlı terörist sayısının ise 70 civarında olduğu tahmin ediliyor. Caddeleri, sokakları ve evleri tuzaklanan patlayıcılardan temizleyen güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor.



Kaçış yolları kapatılan teröristler, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları alanda, güvenlik güçlerine keskin nişancılarla ateş açarak direnmeye çalışıyor. Silah ve patlama seslerinin eksik olmadığı operasyon bölgesinde gözaltına alınan teröristlerin, emniyetteki ifadelerinde akraba ziyareti ya da gezmek için ilçeye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.


#cizre
#terörist
#operasyon
8 yıl önce