|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez AK Parti grubuna seslendi. Yeni döneme ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan terörle mücadele vurgusu yaptı. Pazartesi günkü yemin töreninin ardından yeni kabinenin açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı, hükümetin ilk toplantısını da cuma günü gerçekleştireceğini duyurdu. Erdoğan, yeni kabinenin yapısına ilişkin bir soruya ise, "Meclis'ten de isimler olabilir" yanıtını verdi.

Yeni Şafak
11:00 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:12 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grubuna seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grubuna seslendi.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne fiilen geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra ilk AK Parti Grubu'na seslendi.

AK Parti'nin Meclis kadrosu da belli oldu. Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis Başkanvekili ise Mustafa Şentop oldu. Meclis Başkanı adayı içinse karar verilmesi bekleniyor.

Grup toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın açılış konuşmasıyla başladı. "Türkiye'yi şahlandırmak için yola çıkıyoruz" diyen Başbakan, "16 yıl boyunca çok zor imtihanlar geçirdik. Davamızı asla zayi etmedik" diye konuştu.



AK Parti Milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yönetim sistemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Konuşmasına, 16 yıl boyunca AK Parti kadrolarında bulunan isimlere teşekkür ederek başlayan Erdoğan yeni milletvekillerini ise tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın tamamı:

Yeni hükümet cuma günü ilk toplantısını yapacak


Pazartesi günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı yemin töreniyle Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, aynı gün saat 21.00'de yeni kabineyi açıklayacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, cuma günü yeni hükümetin ilk toplantısını gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

"Hemen kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız" diyen Cumhurbaşkanı, "Meclis'te sizlerle, Külliye'de bakanlarımızla, genel merkezimizde yetkili kuruldaki arkadaşlarımızla ülkemizi yöneteceğiz" sözleriyle yeni dönemdeki işleyişin nasıl olacağını özetledi.

Kendisine yönelik yapılan 'yorgun' yakıştırmalarının olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, bu iddialara tepki gösterdi:

  • "Biz azim ve kararlılıkla bu yola devam ediyoruz. Bize yorgun yakıştırması yapanların, ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihinsel bir yorgunluğun içindeler."

"Terörle mücadelede kararlıyız"

Erdoğan konuşmasında terörle mücadelede de kararlılık vurgusu yaptı.

"Milli iradeye gölge getirecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz" diye konuşan Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

  • "Her şeyden önce terör örgütleriyle mücadelemizi amansız bir şekilde sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütünün yurt içindeki yapılanmasının adeta belini kırdık. Artık saldırıları ülkemiz topraklarında beklemiyor, tehditleri kaynağında yok ediyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla terör zincirini pek çok yerinden kırdık. Bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kadar durmayacağız.
  • Kandil'le ülkemiz arasındaki bölgeyi de temizliyoruz. 1980'li yıllardan beri terör örgütünün cirit attığı yerlerin önemli bir bölümü artık ülkemizin denetimi altında."

FETÖ ile mücadelenin kesintisiz sürdüğünü kaydeden Erdoğan, davaların büyük bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

"181 bin kişinin pasaport tahdidi kaldırılacak"

FETÖ ile mücadele kapsamında tutuklanan ve mahkum olanlarla ihraç edilenlerin bir kısmının ailelerinin bir kısmının pasaportlarına tahdit konulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan
181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır
" dedi.

"Bakanlar Meclis'ten de olabilir"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı, "Yeni kabinede kimler olacak" sorusuna, "Bakanlar Meclis'ten de olabilir, neden olmasın" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, grup toplantısının açılışında konuştu. 16 yıl boyunca çok zor imtihanlardan geçtiklerini ve boyun eğmediklerini vurgulayan Başbakan, "Davamıza asla halel getirmedik. Cumhuriyet tarihinin belki de son en uzun 2 yılını kırmadan dökmeden tamamlamayı liderliğinizde başardık" dedi.

"Milletin emanetini daha ileri götürmek için 'vira bismillah' diyor ve Türkiye'yi şahlandırmak için yola çıkıyoruz" diye konuşan Başbakan, "15 Temmuz başta olmak üzere her zorluğu liderliğinizde aşarak buraya geldik" ifadelerini kullandı.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#AK Parti
6 yıl önce