|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaşıkçı olayının detaylarını Salı günü açıklayacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Suudi Başkonsolosluğu girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin detayları Salı günü AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklayacağını söyledi. Erdoğan, 'af' konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
17:38 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 08:53 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması konusuna da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılına yaklaştığımız şu günlerde Türkiye yeni bir dirilişin eşiğindedir. 16 yıldır ülkemizi hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık. Geleceğin altyapısını da kurduk. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme aşamasındayız.

  • 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım. Detayına gireceğim.

"Böyle bir iktidar olarak anılamayız"

Konuşmasında son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen 'Genel af' konusuna değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur.

Demokratik bir şekilde sordum, cevabımı aldım. Af, ne affı? Biz asla. Adil bir iktidar olamazsınız, adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız.

"İstanbul'un ulaşım sorunu çözülecek"

Erdoğan, yıl sonuna kadar metroya dönüştürdükleri 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze-Halkalı banliyö hattını da hizmete açacaklarını kaydederek, gelecek yıl da 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Mahmutbey hattını, Dudullu-Bostancı hattının 10 kilometrelik birinci kısmını, yine 10 kilometrelik Eminönü-Alibeyköy tramvay hattını ve 7,5 kilometrelik Sabiha Gökçen-Kaynarca hattını hizmete açmayı planladıklarını anlattı.

Hala inşası süren diğer projelerle birlikte raylı sistem uzunluğunu 2019'da 355 kilometreye, yeni projelerle bin kilometrenin üzerine çıkarma kararında olduklarını dile getiren Erdoğan, "İstanbul'un diğer tüm sorunlarıyla birlikte ulaşım sorununu çözmeden bize durmak, dinlenmek yok." dedi.

CHP'ye İstanbul eleştirisi

İstanbul'da doğmuş, İstanbul'da büyümüş, eğitimini, öğretimini, ticaretini, siyasetini hep İstanbul'da yapmış biri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aklımın ermeye başladığı dönemlerden itibaren bu şehrin geçirdiği aşamaları bizzat görme, içinde bulunma imkanı elde ettim. Bizim kuşağımız 1960-1970-1980-1990 ve daha sonrasının İstanbul'unu mukayeseli olarak değerlendirme şansına sahip. Bu şehrin bir dönem havasından suyuna, yolundan kaldırımına, kanalizasyonundan yeşiline, Boğaz'ından Haliç'ine kadar hangi sıkıntıları yaşadığını çok iyi biliyorum.

  • Kimdi oranın belediye başkanı? CHP. O çöp patladığı zaman orada kaç kişi öldü? 39 kişi öldü. Peki CHP bunun hesabını verdi mi? Verdi. Niye verdi? Çünkü bu millet bir daha bunlara, ne ilçelerimizde ne İstanbul'umuzda başta Ümraniye olmak üzere görev vermedi. Şimdi diyoruz ki şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de gelin, Mart 2019'da onlardan alalım. Çünkü bunlarda hizmet aşkı yok. Bunlarda sadece zulüm var. Nerede bunların belediyesi varsa, orada pislik var, orada çöp var. Oralarda temizlik göremezsiniz, hizmet bulamazsınız. Özellikle 1990'lı yıllarda doğmuş olanlardan başlayarak gençlerimize bu dönemi anlatmak gerçekten çok zor. Gençler bu ülkede ne çileler çekildi bunu bilmiyor. Bilmediği için de bu CHP zihniyetini, bu terör örgütünü arkasına alan zihniyeti bilmiyor."

"Kimse bizi bölmeye gayret etmesin"

Türkiye'de ayrım yapmak isteyenlerin yanlış istikamete gittiğini ifade eden Erdoğan, "Bu ülkede ayrım yapmak isteyenler yanlış istikamete gidiyorlar ve bunun bedelini de bu ülkede ağır ödediler, ağır ödüyorlar. Lütfen kimse bizi bölmeye gayret etmesin." dedi.

Yeni havalimanı 29 Ekim'de açılıyor

"İstanbul'u, küresel merkez hedefine doğru adım adım yaklaştırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

  • "29 Ekim'de yeni havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu yeri Millet Bahçesi, etrafındaki binaları İstanbul'un en büyük fuar merkezi haline getiriyoruz. Bir bölümü de tek pist, güney kuzey tutacağız."
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cemal Kaşıkçı
6 yıl önce