|

FETÖ’ye destek veren 14 iş adamı sorgulanıyor

Balıkesir’de FETÖ/PDY il yapılanmasına soruşturmada 14 iş adamı gözaltına alındı. Trabzon’da bazı şirketlere kayyum atandı. Zonguldak'ta ise 8 kişi itiraz üzerine yeniden tutuklandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:33 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Balıkesir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 iş adamı gözaltına alındı. Örgütün il yapılanmasına operasyonda çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren, Balıkesir'de 13, İzmir'de bir iş adamı gözaltına alındı. Çanakkale ve Balıkesir'de ise iki iş adamı aranıyor. Van'da ise FETÖ/PDY ile irtibatlı 3 özel eğitim kurumunun bağlı olduğu şirkete kayyum atandı. Mersin'de de FETÖ/PDY'den gözaltına alınan 50 kişi, Mersin Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.



ŞİRKETLERE KAYYUM


Trabzon'da ise FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları belirtilen Zafer Fen Dershanesi, Alparslan Koleji, Gülbaharhatun Koleji ve Ahmet Asiye Cinemre Öğrenci Yurdu'nun da aralarında bulunduğu bazı eğitim kurumlarının bağlı olduğu şirketlere, Başsavcılığın müracaatı üzerine Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atandı.



8 KİŞİ YENİDEN TUTUKLANDI


Zonguldak'ta ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan 8 kişi itiraz üzerine gözaltına alınarak yeniden tutuklandı. Öte yandan Karabük'te FETÖ/PDY kapsamında kayyum atanan özel okul, dershane, yurt ve pansiyonun bulunduğu 3 binayı değerinden çok düşük fiyata sattığı iddiasıyla gözaltına alınan M.T. tutuklandı.



#FETÖ
#PDY
8 yıl önce