|

Kato’da amansız takip

Şırnak Beytüşşebap’taki Kato Dağı’nda 19 Nisan’da başlayan kesintisiz harekat sürüyor. Mehmetçik, geceleri sıcaklığın sıfırın altına düştüğü 2 bin 850 rakımlı Kato’da kar ve tipiyle de amansız bir mücadele veriyor. Önceki gün çekilen görüntüler, ayakta durmanın bile zor olduğu coğrafyanın çetin şartlarını gözönüne seriyor.

Yeni Şafak ve
04:01 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:51 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmetçik, zorlu tabiatı ile baş döndüren dağda kar ve tipiye aldırış etmeden harekatı sürdürüyor.
Mehmetçik, zorlu tabiatı ile baş döndüren dağda kar ve tipiye aldırış etmeden harekatı sürdürüyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde 19 Nisan’da başlatılan geniş kapsamlı harekat sürüyor. Mehmetçik, zorlu tabiatı ile baş döndüren dağda kar ve tipiye aldırış etmeden harekatı sürdürüyor. Havaların geceleri sıfır derecenin altına düştüğü 2 bin 850 rakımlı Kato’da askerler bir yandan PKK’lı hainlere karşı amansız mücadele verirken diğer yandan burada inşa edilen üs bölgesi için güvenlik sağlıyor.


ABD’nin PKK’lılara verdiği tonlarca silah, nisan ayından beri sürdürülen taramalar sonucu Kato’daki mağaralarda bulunmuştu. ‘Kar kaplanı’ Kato kahramanlarından birinin yoğun tipi başlamadan hemen önce çektiği görüntüler, ayakta durmanın bile zor olduğu coğrafyanın güç şartlarını gözler önüne seriyor. 

#TSK
#Mehmetçik
#Kato
7 yıl önce