|

Resmen başlıyor

TBMM’de 600 milletvekili yemin ederek yeni dönemin ilk adımı dün atıldı. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin etmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başlayacak. Külliye’deki törenle yeni sisteme geçiş sevinci milletle paylaşılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2018 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 8/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni sisteme geçiş için en önemli adım Cumhurbaşkanı’nın yemini olacak.
Yeni sisteme geçiş için en önemli adım Cumhurbaşkanı’nın yemini olacak.

Yeni sisteme geçiş için en önemli adım Cumhurbaşkanı’nın yemini olacak. TBMM’de 9 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00’daki yemin töreni için hazırlıklar son hızı ile devam ederken, Erdoğan TBMM’de törenle karşılanacak. Erdoğan, Meclis’e gelişi sırasından muhafız alayı tarafından karşılanarak, Meclis’e giriş yaptığı esnada göndere Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan Türk bayrağı çekilecek. Erdoğan, şeref holünden geçerek Meclis genel kurul salonuna giriş yapacak.

YENİ BİR SAYFA AÇILACAK

Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mazbatası takdim edilecek. Mazbata takdiminden sonra Erdoğan kürsüye gelerek yemini gerçekleştirecek. Erdoğan’ın yemini ile birlikte Türk siyaset hayatında yeni bir sayfa açılmış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemininden sonraki ilk ziyareti ise Anıtkabir’e olacak. Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak, Anıtkabir şeref defterini imzalayacak.

KÜLLİYE’DE GÖRKEMLİ GEÇİŞ TÖRENİ

Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geçiş töreni düzenlenecek. Erdoğan’ın yemin törenine katılan devlet başkanları Külliye’deki programda da yer alacak. Geçiş törenine, 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak. Külliye’deki programa ayrıca milletin temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile siyaset, sanat ve spor camiasından pek çok isim de katılacak. Bu törenin ardından Cumhurbaşkanı, misafirlerine akşam yemeği verecek. Öte yandan aynı gece kabinesi Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edilecek.

#TBMM
#Meclis
6 yıl önce