|

Soru hazırlayan ekibi dinlediler

Soruları sınavdan önce ele geçirerek yandaşlarına dağıtan Fetullahçı Terör Örgütü'nün, 2010 KPSS skandalından önce başkan dahil kritik 10 ismi kayıt altına aldığı ve soru hazırlayan hocaları da dinlediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2015 Salı
Güncelleme: 07:13 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Kopya ve usulsüzlüklerle gündeme gelen ÖSYM'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2008 ve 2009 yıllarında kıskaca alındığı ortaya çıktı. Siyasetçi, gazeteci, işadamı, bürokrat, asker, polis ve yargı mensuplarını sahte isimler üzerinden dinleyen örgüt üyeleri, 2010 yılındaki KPSS'nin yanı sıra diğer sınav sorularının da sızdırıldığı ÖSYM'deki önemli isimlere de kulak kabarttı. 2008'de eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ı Mustafa Asım Başar kod adıyla organizeden dinleyen paralel yapı, ÖSYM Bilgi İşlem Şube Müdürü Mustafa Tütüncü'nün yanı sıra ÖSYM'de kritik noktalarda bulunan isimleri de takibe aldı.


HSYK müfettişlerinin incelemesinde siyasetçilerden işadamlarına, bürokratlardan gazetecilere, yargı mensuplarından emniyetçilere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Merkez Bankası yöneticilerine kadar uzanan binlerce telekulak listesine ilişkin dinlemelerin belgesi kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arşivinden çıkmıştı.



2010'DAN ÖNCE DÜĞMEYE BASILDI


Emniyet, yargı ve TİB ağını ele geçiren FETÖ, ÖSYM'deki kritik isimleri de kıskacına aldı. 2008 ve 2009 yıllarında önemli isimleri kulak kabartan FETÖ üyelerinin dinlediği isimlerin başında ise o dönem ÖSYM'nin tepesindeki isim Ünal Yarımağan geliyor. Yarımağan, 23.09.2008 tarihinde alınan dinleme kararı ile Mustafa Asım Başar kod adıyla, organize suçundan dinlendi.


FETÖ üyeleri, ÖSYM'nin tepesindeki ismin yanı sıra kritik isimleri de takibe aldı. Bunların başında ise Mustafa Tütüncü geliyor. O dönemde ÖSYM Bilgi İşlem Şube Müdürü olarak görev yapan Tütüncü, 04.02.2009 tarihinde alınan dinleme kararıyla organizeden dinlendi. ÖSYM Araştırma Geliştirme ve Değerlendirme Müdürü Haydar Altunay ve Müdür Yardımcısı Müşerref Yiğit de dinlenen isimlerin arasında yer aldı.



ÖSYM'Yİ KISKACA ALMIŞLAR


Fetullahçı Terör Örgütü'nün, sınav sorularını hazırlayan hocaları da takibe aldıkları ortaya çıktı. ÖSYM Araştırma Geliştirme Değerlendirme ve Test Araştırma Görevlisi Matematikçi Yeliz Çelen, 16.09.2008 tarihinde alınan dinleme kararı ile Yeliz Çimen sahte isim üzerinden dinlendi. ÖSYM Araştırma Geliştirme Değerlendirme ve Test Araştırma Görevlisi Biyolog Gönül Tütüncü ise 04.02.2009 tarihli dinleme kararı ile takibe alındı. FETÖ üyelerinin dinlediği kritik isimlerin arasında uzmanlar da bulunuyor. ÖSYM Araştırma Uzmanı İlknur Vural, 16.09.2008 tarihli karar ile İlknur Altın sahte isim üzerinden dinlendi. Bir diğer Araştırma ve Geliştirme Değerlendirme Uzmanı olan Erkan Uğur ise 16.09.2008 tarihinde alınan dinleme kararı uyarınca Ekrem Uğur sahte isim üzerinden kayda alındı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#ösym
#kpss sınavı
9 yıl önce