|

Suikast gibi

FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmuş Uğur T.’nin kullandığı kamyon, Alper’in aracına çarptı. FETÖ’ye yakın çevreler, feci olaydan duydukları memnuniyeti gizlemedi

Yeni Şafak
04:00 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:34 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, şüpheli bir kaza sonucu hayatını  kaybetti.
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, şüpheli bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile en yoğun mücadelenin sergilendiği illerden olan Denizli, şüpheli bir trafik kazasına sahne oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde FETÖ’cü tugay komutanının tutuklanması talimatını veren, kalkışma sonrası dönemde de örgütle amansız savaşıyla dikkat çeken Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48), oldukça şüpheli bir kaza sonucu şoförüyle birlikte hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre Başsavcı Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı 20 AB 548 plakalı otomobille Honaz ilçesindeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giderken Merkezefendi ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerindeki kontrolsüz kavşakta Uğur T’ın (53) kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyonla çarpıştı.

5 METRE SÜRÜKLENDİ

Kamyonun altına alarak yaklaşık 5 metre sürükleyip orta refüjdeki ağaca sıkıştırdığı otomobildeki Başsavcı Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetti, koruması Ramazan Uğur ise yaralandı. Yaralı polis memuru, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olay yerine gelen adliye çalışanları ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Başsavcı Alper’in cenazesi, bugün Denizli Adliyesi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.


Katil
ehliyetsiz

Saat 08.30 sıralarında meydana gelen ‘kaza’nın, kavşağa yaklaşan kamyonun ‘dur’ levhasına riayet etmeyerek yola çıkması neticesi meydana geldiği öğrenildi. Olay yerinde yetkililerden bilgi alan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kaza sonrası kaçan kamyon şoförü Uğur T.’nin güvenlik güçlerince yakalandığını bildirdi. Alper’in şehit düşmesine neden olan kamyonun şoförü Uğur T.’nin ehliyetine bir süre önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu, zanlının 2019 yılına kadar ehliyet kullanmaktan men edildiği ortaya çıktı. Vali Altıparmak, “Başsavcımızı, iyi bir hukuk ve devlet adamımızı kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Denizli ve Türk milleti olarak başımız sağolsun. Şoförümüzü de kaybettik. Koruma polisimiz yaralı. Kazaya karışan kamyon maalesef, ‘dur’ levhasına uymadan yoldan çıkıp başsavcımızın makam aracıyla çarpıştı. Bu kaza sonrasında şoför olay yerini terk etmişti, ancak güvenlik güçlerimizi kendisini buldu. Ehliyeti dahi yok. Alkolden 2019 yılına kadar ehliyetine el konulmuş. Böyle bir kazayı aileye yaşattı. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. “Suikast ihtimali var mı?” sorusuna Altıparmak, “Başsavcımızın her zaman kullandığı bir yol değil. Normal yolu değil cezaevine giderken kullanılan bir yol. Rutin bir gidiş güzergahı değil. Bir takip veya herhangi bir şey sözkonusu değil. İlk değerlendirmemiz şu anlık kaza. Olay detaylandıkça bilgi vermeye devam edeceğiz” cevabını verdi.


Alçaklar
bayram etti

Başsavcı Mustafa Alper’in şehadeti, FETÖ yanlısı kesimlerde sevinçle karşılandı. Birçok yazar ve yöneticisi terör örgütüne destek olmak suçundan cezaevinde bulunan Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi, haberi “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” cümlesiyle verdi.


Sözkonusu ifadeler sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Gazete kısa bir süre sonra bu başlığı silmek zorunda kaldı. ABD’nin Virginia kentinde terör örgütünün sosyal medya tetikçiliğini yapan firari terörist Emrullah Uslu da Başsavcı'nın ölümüne “Yaşasın” diyerek sevindi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise sosyal medyadaki mesajında buna şöyle tepki gösterdi: "FETÖ’nün tasmalı köpekleri havlamaya başlamışlar. Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper, görevine giderken kazada ölmüştür; Allah indinde şehittir. Şehitler,ölmez, diridir, cennetliktir. Kimin cennete cehenneme gideceğine FETÖ ve onun köpekleri karar vermez; kimin cennete veya cehenneme gideceğine sadece Allah karar verir."


FETÖ ile savaşıyordu

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz günü Denizli’de darbeyi durduran isimlerdendi. Alper, darbe girişimini duyar duymaz Denizli’deki askeri birliklerin emir komutasını üstlenen cuntacı tugay komutanı için tutuklama kararı vermiş, daha sonra ildeki çok sayıda FETÖ operasyonunu yönetmişti.


#​​​FETÖ
#Denizli Cumhuriyet Başsavcısı
#Mustafa Alper
7 yıl önce