|

TSK: Anında karşılık verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD ile PYD / PKK unsurları arasındaki çatışmalar esnasında Şanlıurfa'ya düşen havan mermilerine Hudut Birlikleri tarafından anından karşılık verildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
18:04 - 20/11/2014 الخميس
Güncelleme: 16:11 - 20/11/2014 الخميس
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) IŞİD ile PYD / PKK arasındaki çatışmlar esnasında sınırı geçip Türkiye'ye düşen havan mermilerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini açıkladı. TSK'nın yaptığı açıklamada "Derhal hududun Suriye tarafından havan atışlarının yapıldığı tespit edilen bölgeye, bölgedeki Hudut Birlikleri tarafından, altı adet havan atışı ile karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 


Açıklama şöyle:

"IŞİD ile PYD / PKK unsurları arasındaki çatışmalar esnasında, Türkiye tarafına saat 11.46 ile 13.55 arasında, Suriye tarafından üç adet havan mermisi, Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alayı (Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluğundaki boş bir bölgeye düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Bu durum üzerine, mevcut angajman kuralları çerçevesinde, derhal hududun Suriye tarafından havan atışlarının yapıldığı tespit edilen bölgeye, bölgedeki Hudut Birlikleri tarafından, altı adet havan atışı ile karşılık verilmiştir."

#tsk
#hudut
#sınır
#suriye
#ışid
#pyd
#angajman
#şanlıurfa
٪d سنوات قبل