|

TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk/Kani Rash bölgesinden Türk Silahlı Kuvvetleri üslerine taciz atışı yapan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatında, silahlı 4 terörist etkisiz hale getirildi, bir çok namlulu roketatar silahı imha edildi.

Yeni Şafak
08:53 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:59 - 1/03/2018 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyi Hakurk ve Kani Rash bölgesinde düzenlenen hava harekatında, silahlı 4 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bir adet çok namlulu roketatar silahın imha edildiğini açıkladı.

Taciz atışına hava harekatı

TSK’dan yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde terör örgütüne ait hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edildiği bildirilerek, Hakurk ve Kani Rash bölgesinde 28 Şubat 2018 tarihinde Türk üslerine taciz atışı yapan bölücü terör örgütü mensuplarının, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edildiği, düzenlenen hava harekatı neticesinde silahlı 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Operasyonda bir adet çok namlulu roketatar silahının da imha edildiği aktarılırken, harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğü ifade edildi.


#Irak
#TSK
6 yıl önce