|

Kıraç İngilizce tartışmasında Orhan Pamuk'u hedef aldı

İngilizce eğitime son verilmesi gerektiği yönündeki açıklamasıyla tartışmaya neden olan şarkıcı Kıraç, "Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar. Bu da utanç verici. Türkçemiz İngilizce'den çok daha kaliteli bir dildir. Matematik olarak mükemmel bir dildir" dedi.

13:21 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 13:29 - 14/04/2019 Pazar
Diğer
Kıraç
Kıraç

Türkiye'de İngilizce eğitimin kaldırılmasını isteyen şarkıcı Kıraç'ın sözlerine özellikle sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Türkiye’de İngilizce eğitim verilmemesi gerektiğini öne süren Kıraç’ın iddiasına göre İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor. Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan ve çocuklarının İngilizce eğitim almakta zorlandığını söyleyen Kıraç, konuyla ilgili tepkilerin büyümesi üzerime bir açıklama daha yaparak İngilizce kitap yazıp Türkçe'ye çeviren yazar Orhan Pamuk'u hedef aldı.

Kıraç, şöyle konuştu:
"Şu an da şirketlerde Türkçe konuşulmuyor. Unutmamak için günlük hayatta da İngilizce konuşuyorlar. Türkçe'yi hayatlarından çıkarıyorlar. Bir de Orhan Pamuk gibileri çıktı. İngilizce kitap yazıp onu Türkçe'ye çeviriyorlar. Bu da utanç verici. Türkçemiz İngilizce'den çok daha kaliteli bir dildir. Matematik olarak mükemmel bir dildir."



#kıraç
#ingilizce
#orhan pamuk
5 yıl önce