|

‘Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz’

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Hain darbe girişimi çocuklar üzerinde de derin izler bıraktı. Yağız Alan’ın kendi yaşadığı duyguların senaryolaştırıldığı filmde çocukların o gece neler yaşadığı anlatılıyor. ‘Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz’ kısa filmi 13 yaşındaki bir çocuğun 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kısaca özetliyor.

Yeni Şafak
12:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 12:03 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yağız Alan’ın kendi yaşadığı duyguların senaryolaştırıldığı filmde çocukların o gece neler yaşadığı anlatılıyor.
Yağız Alan’ın kendi yaşadığı duyguların senaryolaştırıldığı filmde çocukların o gece neler yaşadığı anlatılıyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Hain darbe girişimi çocuklar üzerinde de derin izler bıraktı. Yağız Alan’ın kendi yaşadığı duyguların senaryolaştırıldığı filmde çocukların o gece neler yaşadığı anlatılıyor.

‘Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz’ kısa filmi 13 yaşındaki bir çocuğun 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kısaca özetliyor. Milyonlarca ‘minik kalp’ hikayesinden biri olan filmde bir çocuğun babasının tanka, F16’lara, silahlara karşı nasıl karşı durduğu anlatılıyor. Şehit Ömer Halisdemir’in de unutulmadığı kısa filmde bir çocuğun 15 Temmuz’da arkadaşlarıyla olan mesajlaşmalarına da yer veriliyor. Başbakan Binali Yıldırım tarafından da izlenen ve kabul edilen minik kahraman yaşadıklarının sonunda “Korku her zaman olur, mesele vatan olunca asla” sözleriyle filmi sonlandırıyor.


Yaşananlar anlatıldı

Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz Filminde 13 yaşındaki bir çocuğun gözünden o gece yaşananlar kısaca şu sözlerle anlatılıyor:

“O akşam hava çok güzeldi. Balkonda babamla sohbet ederken, Annem telaşla bizi içeri çağırdı. TV izlemeye başladık annem çok endişelenmişti. Babam çok dikkatliydi bir süre haberlere baktıktan sonra Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın konuşmasını dinledik.

Babam sakince gömleğini istedi ve abdest almaya gitti neler olduğunu anlamaya çalışırken Babamın Amcamları ve arkadaşlarını arayıp konuştuklarını duyduktan sonra olayın ne kadar büyük olduğunu fark ettim. Babam beni alnımdan öptü ‘Oğlum Annen önce Allaha sonra sana emanet’ dedi. Ve evden ayrıldı. O günü hiç unutamam. Kısa süre sonra uçaklar bomba atmaya başladı.

Anlam veremiyorduk kimdi bunlar. Ardından sala sesi duydum. İlk olarak anlam veremedim. Arkadaş grubumuzla mesajlaşırken Furkan’ın kardeşi Aras bombaları fark etmesin diye Annesi kulaklık takip müziği sonuna kadar açmış. Sığınağa inen, saklanan arkadaşlarım var. Biz bütün geceyi bomba ve sala sesleriyle geçirdik.

Babamın sağ salim geldiğini yastığıma koyduğu çiçekten anlamıştım. Çok şükür ülkemiz kurtulmuştu.

Birkaç gün sonra Babama sordum 'Korktun mu?' o da 'İnsanız korkarız, korku bir lütuftur ama o gece asla' cevabını verdi.

Bir hafta sonra gazilerimizi ziyarete gittik.

Korku her zaman olur mesele vatan olunca asla”.

#15 Temmuz
#Minik Kalplerin Gözünden 15 Temmuz
7 yıl önce