|

Edirne Referandum Sonuçları Edirne Seçim Sonucu

Edirne 16 Nisan Referandum Edirne seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Edirne ilinde evet mi hayır mı çıktı? Edirne Referandum seçim sonuçları Yenişafak Edirne seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Edirne referandum sonuçları
Edirne referandum sonuçları
Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü

Edirne ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Edirne referandum sonuçları da

sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Edirne ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm

halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Edirne Cumhurbaşkanlığı sistemi için Edirne ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Edirne 16 Nisan 2017 Referandum Seçim

sonuçları sayfamız!

Edirne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer alan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Hasköy (Bulgaristan) ile çevrili ildir.

Edirne ilinin geneli düzlük olup il sınırları içerisindeki herhangi bir yükselti 500 metreyi aşmadığı için ilde dağ bulunmamaktadır. Korudağ Edirne'de bilinmesine rağmen bu yanlış bir bilgidir. %25'i ormanlık olan ve topraklarının %57'sinde tarım yapılan ilin en önemli akarsuyu, Karaağaç hariç olmak üzere Türk-Yunan sınırını çizen Meriç'tir.

İlin iklimi güneyden kuzeye doğru çıkıldıkça sertleşir; Ege Denizi'ne kıyısı olan güney kesiminde daha çok ılıman Akdeniz iklimi yaşanırken il merkezinin de bulunduğu kuzey kesiminde sert kışlarıyla kendini gösteren karasal iklim hâkimdir.


#Edirne Seçim sonuçları
#Edirne seçim 2017
#referandum Edirne 2017
#referandum seçim sonuçları Edirne
#Edirne referandum sonuçları
#Edirne evet hayır oranı
7 yıl önce