|

Şampiyonlar Ligi: Schalke Galatasaray maç özeti izle! Video

Şampiyonlar Ligi Schalke Galatasaray maç özeti ve çok daha fazlası haberimizde. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında yenilerek Porto'nun 6, Schalke 04'ün 4 puan gerisine düştü. Bu sonucun ardından ise gruplardan çıkma şansını zora soktu. İşte Schalke Galatasaray maç özeti.

Yeni Şafak
10:43 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 7/11/2018 Çarşamba
AA
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray deplasmanda Schalke ile karşılaştı. Maçtan 2-0 mağlup ayrılan sarı kırmızılı takım gruptan çıkma şansını zora soktu
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray deplasmanda Schalke ile karşılaştı. Maçtan 2-0 mağlup ayrılan sarı kırmızılı takım gruptan çıkma şansını zora soktu

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. haftasında deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımına 2-0 yenilen Galatasaray, tur şansını zora soktu.

Gruba Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yenerek iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki maçlarda deplasmanda Portekiz temsilcisi Porto'ya 1-0 yenilirken, sahasında Schalke 04 ile golsüz berabere kaldı.

Dördüncü müsabakada deplasmanda Schalke 04'e Guido Burgstaller, Sebastian Uth'un golleriyle 2-0 mağlup olan Galatasaray, 4 puanda kaldı.

Lokomotiv Moskova'yı sahasında 4-1 yenen Porto, 10 puana çıktı ve liderliğini sürdürdü. Schalke 04 ise 8 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu mağlubiyetin ardından puan eşitliği durumunda Schalke 04'e karşı ikili averajı da kaybetti.

Maç özeti nasıl izlenir?

Sizler için hazırladığımız video üzerinden maç özetine ulaşabilirsiniz.



- Schalke 04'e ilk kez yenildi

Galatasaray, Avrupa kupalarında 4. kez karşılaştığı Schalke 04'e ilk kez yenildi.

2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği Alman ekibi ile sahasında 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, deplasmandaki müsabakayı ise 3-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray, bu sezon gruptaki ilk maçta 0-0 berabere kaldığı rakibine son olarak deplasmanda 2-0 mağlup oldu.


- Liderlik şansı bitti

Galatasaray'ın D Grubu'ndan lider çıkma ihtimali matematiksel olarak kalmadı.

Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 2-0 yenildiği Schalke 04'ün 4 puan gerisine düştü. Portekiz ekibi Porto da sahasında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 4-1 yenerek puanını 10'a çıkardı.

Bu skorların ardından Galatasaray'ın gruptan lider çıkma ihtimali sona erdi.

- Rakip sahada galibiyete hasret

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 13 deplasman müsabakasında galip gelemedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son deplasman galibiyetini 2012-2013 sezonu ikinci turunda Almanya'nın Schalke 04 takımına karşı 3-2'lik skorla alan Galatasaray, sonrasındaki 13 maçta 2 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu periyottaki dış saha maçlarında 8 gol kaydederken, kalesinde 31 golü önleyemedi.

- Son 5 resmi maçını kazanamadı

Galatasaray, çıktığı son 5 resmi maçında galibiyet alamadı.

Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Spor Toto Süper Lig'de 3, UEFA Şamiyonlar Ligi'nde ise 2 müsabakayı kazanamadı.

Ligde Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup oldu. Fatih Terim'in öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Schalke 04 ile İstanbul'da yaptığı maçtan beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, son olarak Schalke 04'e 2-0 mağlup oldu.

Bu maçlarda rakip filelere 3 gol gönderen Galatasaray, kalesindeki 7 gole engel olamadı.


Fatih Terim: "Enteresan goller kaçırıp, enteresan goller yiyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 maçı sonrası yaptığı açıklamada, "3-4 maça baktığımda bu kadar enteresan golleri kaçıran biziz, enteresan goller yiyen de biziz" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında Galatasaray deplasmanda Schalke 04’e 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Şampiyonlar Ligi’ne uygun oynadık. 3-4 maça baktığımda bu kadar enteresan golleri kaçıran biziz, enteresan goller yiyen de biziz. Enteresan bir gol yedik, sonra oyunu dengeledik. İlk yarıda bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarı, ikinci golden sonra kırıldık, oyunu da bıraktık" dedi.

Taraftar adına üzgün olduğunu söyleyen Terim, "İstanbul’da Ali Sami Yen’de oynar gibi hava oluşturan gurbetçilere teşekkür ederim. Onlar adına üzüldüm. Biz burada galibiyetlere alışkınız. İlk yarı belki ama ikinci yarıda skoru değiştirecek oyun oynamadık" şeklinde konuştu.

"Moskova’da kıran kırana bir maç olacak"

Lokomotiv Moskova ile oynayacakları maçla ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, "Şimdi Moskova’da kıran kırana bir maç olacak. Şampiyonayı kazanabilmek için Lokomotiv Moskova’ya yenilmemiz yeterli. O atmosferde, o düşünce ile oynayacağız" dedi.

#D Grubu
#Futbol
#Galatasaray
#Schalke 04
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Maç özeti
5 yıl önce
default-profile-img