|

Anıtkabir’e de hile ile girdi

Seçim hileleri tartışılan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir’e girerken de hile yaptı. Anıtkabir Merkez Komutanlığı’na, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” sıfatıyla başvuran İmamoğlu, ret cevabı aldı. İmamoğlu bunun üzerine ‘partisi adına’ ziyaret talebinde bulundu. Ancak Anıtkabir defterine ‘belediye başkanı’ unvanını yazdı.

Nur Banu Aras
04:00 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:55 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

CHP, İstanbul'da yapılan oy hırsızlığını gizlemek için Atatürk istismarına soyundu. Anıtkabir kapısından hileyle geçen Ekrem İmamoğlu, resmen seçilmediği halde imzaladığı özel deftere 'belediye başkanı' unvanını koydu. İmamoğlu başkanlığındaki CHP'nin bu hamlesi Anıtkabir'i kullanarak tek taraflı duyurduğu seçim zaferini meşrulaştırma çabası olarak algılandı. Algı kokan ziyaret, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında atılan sloganlar nedeniyle saygısızlığa dönüştü.


MAZBATASIZ İZİN ALAMAYINCA...

Belediye başkanı seçilmesi halinde Anıtkabir'e gideceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da her yönüyle şaibeli bir seçimin ardından daha belediye başkanlığı kesinleşmeden Anıtkabir'e gitti. Anıtkabir Merkez Komutanlığı'na başvurarak, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' sıfatıyla izin istedi. Ancak komutanlık, belediye başkanlığı sonuçları kesinleşmediği için buna izin vermedi. İmamoğlu, bu sefer 'partisi adına' ziyaret talebinde bulundu. CHP adına yapılan başvuru kabul edildi ve resmi prosedür uygulandı. Ancak İmamoğlu, resmen seçilmediği halde Anıtkabir Özel Defteri'ne 'belediye başkanı' unvanını yazarak prosedür dışı davranışta bulundu. İmamoğlu, bu davranışıyla Anıtkabir Tören Yönetmeliğini hiçe saydı.

MEŞRULAŞTIRMA ÇABASI

  • İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinin arka planında, şaibeli bir şekilde aldığı fazla oyları meşrulaştırma çabası yatıyor. İmamoğlu, Anıtkabir'e gerçekleştirdiği hileli ziyaretle tam bir algı çalışmasına imza attı. Tek taraflı duyurduğu 'seçim zaferini' dayatmaya dönüştüren İmamoğlu, İstanbul'da kullanılan oyların kameralar önünde yeniden sayılması gerektiğine yönelik AK Parti'den gelen restlere de cevap vermemeyi tercih etti. Ankara'daki CHP heyeti Anıtkabir'de bir saygısızlığa da imza attı. Edinilen bilgilere göre İmamoğlu'na destek için Anıtkabir'e gelen CHP'liler saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında sloganlar attı. Yaşananlara Milli Savunma Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık, Anıtkabir'de icra edilen törende, katılım sağlayanlar tarafından tören usûl ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edildiğini ve konuya ilişkin ilgili personele uyarıda bulunulduğunu bildirdi.
#CHP
#Ekrem İmamoğlu
#Anıtkabir
5 yıl önce