|

CHP 11 ilde sayım istedi!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için yaptığı itirazları engellemeye çalışan CHP, 11 ayrı ilde seçim sonuçlarına itiraz etti.

Haber Merkezi
04:00 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yaptığı itirazları engellemeye çalışan CHP, 11 ilde seçim sonuçlarına itiraz etti. İstanbul’da CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama 812 seçim sandığından 589’una itiraz etti. Nama, “Bazı mahallelerde çelişkili sonuçlar var, hileli ve şaibe kokusu var. Bu tür sandıkların tümüne itiraz edeceğiz” dedi. CHP Silivri teşkilatı da belediyeyi MHP’ye kaptırınca sonuca itiraz etti. Ancak itiraz daha sonra geri çekildi.

ŞANLIURFA VE MALATYA’DA REDDEDİLDİ

Giresun’da seçimi 280 oyla seçimi kaybeden CHP, geçersiz oylar yeniden sayılması için başvuruda bulundu, seçim kurulu CHP’nin başvurusu kabul etti. Edirne’nin Keşan ve Malatya Hekimhan’da CHP’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı, ancak tabloda değişiklik olmadı. Şanlıurfa Siverek ve Malatya Akçadağ’da ise CHP’nin başvurusu reddedildi. Adana Tufanbeyli ve Mersin’in Gülnar ilçesi de CHP’nin sonuçlara itiraz ettiği yerlerden birisi.

68 BİN FARKA BİLE İTİRAZ

Adana’nın Yüreğir ilçesinde CHP’li aday Kamuran Karaca ile Ankara’nın Beypazarı ilçesi de itirazcılar kervanındaydı. Eskişehir’in Çifteler ile Mersin Toroslar da CHP’nin itirazda bulunduğu yerler arasında. Bursa Yıldırım’da AK Parti’nin adayı Oktay Yılmaz, 210 bin 284 oy, rakibi CHP’nin adayı Özgür Erdursun ise 142 bin 855 oy aldı. Bunun üzerine CHP İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu. CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey da kararı itirazda bulunan partililer arasındaydı.

#CHP
#Seçim
#Sayım
5 yıl önce