|

Seçim 2019! Mersin Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Mersin Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Mersin ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Mersin Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 11:17 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mersin seçim sonuçları.
Mersin seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Mersin ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Mersin seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Mersin ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Mersin ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Mersin yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız!

MERSİN

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2018 itibarıyla 1.814.468 nüfusa sahiptir. Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ilçeleri olmak üzere toplam 13 tane ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanıdır.

Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesi'nde sergileniyor. Mersin'in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum'a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir.

#Mersin Seçim sonuçları
#Mersin seçim sonuçları 2019
#Mersin meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Mersin 2019
#seçim sonuçları Mersin
#Mersin yerel seçim sonuçları
#Mersin yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce