|

6 kulüp yabancıya sınır getirilmesini istiyor

Kulüpler Birliği'nin olağan toplantısı sonra erdi. Toplantıya katılan 18 kulüpten Trabzonspor, Erzurumspor, Göztepe, Bursaspor, Rizespor ve Akhisarspor'un yabancı kuralının değişmesini istediği, Sivasspor'un ise çekimser olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
16:47 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 17:01 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
(Arşiv) Kulüpler Birliği toplantısı.
(Arşiv) Kulüpler Birliği toplantısı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın olağan toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. Vakfın Maslak'taki merkezinde yapılan toplantıda ana gündem maddesi Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısı oldu.


"2019-2020'de yabancı sisteminin aynı şekilde devam etmesi yönünde birleştik"

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'ın toplantının ardından yaptığı açıklama şöyle;

  • "Bugün verimli bir toplantı yaptık. Gündemimiz yoğundu. Uzun da sürdü. Önümüzdeki haziranda TFF seçimi var. Tüm kulüpler bunu istişare ettik. Buna devam edeceğiz. 2019-2020'de yabancı sisteminin aynı şekilde devam etmesi yönünde birleştik. Daha sonraki planlamada ise 12-10-8 gibi kademeli şekilde düşebileceğine dair bir görüş var. Ancak biz Beşiktaş olarak yabancı sınırının serbest olması gerektiğini düşünüyoruz.

    Yerli oyuncu teşviği sistemini genişletip, TFF ile konuşacağız. 3 kulüp hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını istiyor. 2-3 kulübümüz de kademeli olarak düşmesini istiyor. Federasyondan beklentilerimiz ne? Bunları konuştuk. Ligin ayrı bir marka olarak dünyada pazarlanması gerektiğini ifade ettik. Bu konunun haricinde bizim aday çıkartma gibi bir düşüncemiz yok."

Ağaoğlu: Y
abancı sayısının azaltılmasını istiyoruz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise toplantının ardından şu ifadeleri kullandı;


  • "Ben A takımımda altyapıdan 4-5 oyuncuyu oynatmadığım zaman Trabzon sokaklarında futbol oynayan çocukların düşlerine ihanet etmiş olurum. Uğurcan'ı, Hüseyin'i oynatmak bir şey değil. Biz olmayan bir şeyi ortaya çıkarmadık. Sadece önlerini açtık. Biz çocuklarımıza yarın A takımda oynayacakmış gibi hazır olun dedik. Uğurcan A Milli Takım'da, Hüseyin Ümit Milli Takım'da... Demek ki yaptığımız o kadar yanlış değil. Bize UEFA'da açılan davalar, gelen ihtarların tamamı yabancı futbolcular tarafından. Biz Trabzon olarak yabancı işini pek beceremedik. Ben yabancı sınırının 8'e (6+2) düşürülmesini istiyorum. Erzurumspor, Rizespor, Göztepe, Bursaspor bu görüşe katıldılar. Diğer kulüpler mevcut kuralın devam etmesini istediler."

#Kulüpler Birliği
#Fikret Orman
5 yıl önce