|

Chelseali 'Mikel' ismini değiştirdi!

Chelsea forması giyen John Obi Mikel, ismini değiştirme kararı aldı. Nijeryalı yıldızın bu kararı almasındaki sebep ise 2003 yılında düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Şampiyonası'na kadar uzanıyor.

Yeni Şafak
17:21 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 01:09 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Gerçek adı John Michael Nchekwube Obinna olan yıldız futbolcu, ismini resmi olarak Mikel John Obi şeklinde değiştirdi. (Sağda)
Gerçek adı John Michael Nchekwube Obinna olan yıldız futbolcu, ismini resmi olarak Mikel John Obi şeklinde değiştirdi. (Sağda)

Gerçek adı John Michael Nchekwube Obinna olan yıldız futbolcunun ismi, 2003 yılında Nijerya Futbol Federasyonu tarafından FIFA U-17 şampiyonasına, yanlışlıkla "Mikel" olarak bildirilince Nijeryalının hayatında önemli bir değişim yaşandığı ortaya çıktı. Chelseali futbolcunun o turnuvada "Mikel" ismiyle tanınmasının ardından bu ismi kullanmaya devam ettiği ifade edildi.



Bu hatanın hayatına olumlu bir etkisi olduğunu düşünen yıldız futbolcu adını "Mikel John Obi" olarak resmiyette de değiştirmeye karar verdi. Nijeryalı futbolcunun bu kararının ardından Chelsea'deki formasının sırtında ise "Mikel" yazmaya devam edeceği açıklandı.



  • Nijerya ile 2016 Rio Olimpiyatları kadrosunda bulunan John Obi Mikel'in Milli Takım formasıyla da 'Mikel' adı altında mücadele edeceği belirtildi.










#John Obi Mikel
#Chelsea
#Nijerya
8 yıl önce