|

Dortmund'dan Bayern'e bir transfer daha

Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Borussia Dortmund forması giyen Mats Hummels ile transfer görüşmesi yaptıklarını doğruladı.

Yeni Şafak
16:11 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 14:30 - 26/04/2016 Salı
Diğer
Bayern, ezeli rakibinin en önemli ismini alıyor.
Bayern, ezeli rakibinin en önemli ismini alıyor.

Sezon sonunda Borussia Dortmund ile yollarını ayırması beklenen Mats Hummels için Bayern Münih cephesi harekete geçti.



Alman basınının önemli kuruluşlarından olan Bild, Bavyera ekibinin başarılı savunmacı ile ilgilendiğini ve söz konusu transfer girişiminin başkan Karl Heinz Rummenigge tarafından doğrulandığını satırlarına taşıdı.



Gazetede yer alan haberde; Karl Heinz Rummenigge'nin “Watzke'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı doğrulayabilirim. Mats, Bayern Münih ile görüştü. Transfer dediğiniz konu, 3 taraflı bir anlaşmadır. Sizden bu konuda anlayış bekliyorum” ifadelerine yer verildi.




Borussia Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada deneyimli stoperin Bayern Münih'e transfer olmasına anlayış gösterebileceğini ifade etmişti.



Watzke, “Mats'ın ayrılmasına engel olmak, dar görüşlü bir davranış. Onun 8 yıldır Dortmund için oynadığını kabul etmek zorundayız ve kendi durumunu düşünmesi için rahat bırakmalıyız. Eğer Bayern ona yüksek miktar ödemeye hazır değilse, Mats'ın hala Dortmund'la kontratı var ve Dortmund için oynamasında problem olmayacağından eminim. Çünkü Mats'ın sözleşmesi 2017 yılının Mayıs ayında sona eriyor. “Bana kalırsa onun Dortmund'la yaşayacağı özel anlar henüz bitmedi ancak başka bir taraftan baktığımızda da babası, annesi, kardeşi, eşi, kendisi Münihli. Bunların hepsini bir araya getirince Bayern'e gitmek isterse anlayabileceğimi düşünüyorum” şeklinde konuşmuştu.





Başarılı oyuncunun babası ve menajer Herman Hummels de “Şu an hiçbir şey sonuçlanmış değil. Ne Barcelona ne de Bayern Münih. Sadece Mats'ın gelecek sezon Avrupa'da oynayacağını söyleyebilirim. Kararını sezon bitmeden açıklayacağını varsayabiliriz. Mats kariyerinin en önemli karar aşamalarından biriyle karşı karşıya. Eğer Dortmund'dan ayrılırsa Avrupa'nın en önemli 5-6 takımından birine gidebilir. Bayern de bu takımların arasında” ifadelerini kullanmıştı.



Borussia Dortmund ile devam eden sözleşmesi 2017 yılında sona erecek olan 27 yaşındaki tecrübeli savunmacı kariyerinde daha önce 2007-09 yılları arasında Bayern Münih A takımı forması giymişti.



Söz konusu transfer resmiyet kazanması halinde Alman stoper, son dönemde Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e transfer olan üçüncü isim olacak. Daha önce Mario Gotze ve Robert Lewandowski de Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e gitmişti.




Göztepe ve Karşıyaka arasında olay çıkaran tweet 'Yeni Messi'nin bonservis bedeli açıklandı Yılmaz Vural imzaladı


#Bayern Münih
#Borussia Dortmund
#Mats Hummels
8 yıl önce