|

FENERBAHÇE HANGİSİNİ OYNATACAK

“F.Bahçe gibi biz de yıldız alalım da nereye koyalım. Sahaya 11 kişi çıkıyorsunuz. Fernandao ve Van Persie'ye o kadar para ver, kenarda oturttur. Her ikisi de aynı bölge oyuncusu. 'Oynayacak mıyım' tedirginliği olan futbolcudan verim alamazsınız.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 01:33 - 14/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, devam eden Avusturya kampında basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Genç teknik adam, Felipe Melo'daki belirsizlikten, transfere; ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin transferlerinden takımın performansına kadar birçok konuya değindi. “Herkes transfer bekliyor. Ya Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsak ne olacak? Transferde çok aceleci olmamak lazım” diyerek taraftardan sabırlı olmasını isteyen Hamza Hamzaoğlu, ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin transfer tercihleri için şöyle konuştu: “Bir çok şeyi geçen yıl oturttuk. Biz ne istediğimizi biliyorduk. Rakiplere göre avantajlıyız. Ama asla rehavete kapılmayız. Bu sene Avrupa'da gruplardan çıkmak hedefimiz. İlerde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefimiz var.”



FENERBAHÇE BÜTÇESİNİ BEKLETTİ, HARCIYOR


“Fenerbahçe transfer yapmak zorundaydı. Geçen yıllarda en fazla 1-2 oyuncu aldılar. Bize bakın... Bu sezon da mı aynısını yapalım. Fenerbahçe bütçelerini bekletti ve bu sene harcıyorlar. Bu sene unutulmamalı ki, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı almak için yola çıkmıyoruz. Hedefimiz bir üst tur.”


“Fenerbahçe gibi biz de yıldız alalım da, nereye koyalım? Kimi oynatacağız, 11 kişi çıkıyorsun. Fernandao, Van Persie'ye o kadar para ver kenarda oturttur. Hangisini oynatacaklar? Her ikisi de aynı bölgede oynayan oyuncular. O zaman orta sahayı kaybedecekler. Her an tedirgin olan oyuncudan verim alamazsın. 'Oynayacak mıyım, oynamayacak mıyım' tedirginliğini yaşaması sıkıntı çıkarır, özgüvenlerini kaybederler. Takım olamazsın, istikrarı bulamazsın. Bekleyebilecek oyuncu beklerken performansını yükseltmeli. Oyuncu bu düşünceyle olmamalı. Yoksa aynı mevkide iki oyuncu tercihi zor. Sürekli çelişkiler içinde...”



Avrupa'da yeteri kadar kazandım


Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun karar vermesi için 20 Temmuz'a kadar süre tanıdığı, aksi takdirde takıma katılmasını beklediği Felipe Melo konusunda dün ilginç haberler ortaya çıktı. Brezilya gazetesi Globo, Melo'nun yakın bir arkadaşıyla olan Whatsapp (internet üzerinden mesajlaşma programı) konuşmasını yayınladı. Melo'nun yakın arkadaşıyla arasında olduğu iddia edilen metinler şöyle:


G.SARAY'DAN 6.8 MİLYON EURO ALIYORUM

“Sen benim yakın arkadaşımsın. Sadece bana fikir vermeni istiyorum. Cruzeiro, bana 2.4 milyon ila 2.7 milyon Euro gibi bir teklifte bulundu. 3 yıllık bir teklif bu. G.Saray'dan yılda 6.8 milyon Euro kazanıyorum ve 1 yıl daha sözleşmem var. Eğer Cruzeiro bana 2.7 milyon Euro teklif edebiliyorsa Flamengo da en az 2.4 milyon Euro teklif edebilir değil mi? Başka bir takıma gidersem Cruzeiro taraftarının bana tepki göstermesini istemiyorum. Avrupa'da yeteri kadar para kazandım sorun para değil. İlk gelen teklifi kabul edeceğim."



Bruma Real Sociedad'da!


Bruma, Real Sociedad'a imza atmak için dün İspanya'ya gitti. San Sebastian Havalimanı'nda görülen Portekizli yıldız, yeni takımıyla sağlık kontrolünden geçti. Bruma, sağlık kontrolünün ardından Real Sociedad'a imza atacak. Bruma'yı kiralayan Real Sociedad, G.Saray'a 2 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek; kiralık sözleşmesinde 8 milyon Euro da satın alma opsiyonu olacak.



Melo'nun yerine çözüm bulunur

“Melo şampiyonlukta büyük katkıda bulundu. Ameliyat oldu, kendisini riske ederek erken döndü. Onu bir anda atamam. Ama gönülsüz gelecekse gelmesin, zorlamam. Gelmezse de sorun yok, elimizde Hamit, Selçuk var. Jem Karacan var. Tam bir takım oyuncusu... Emre Çolak... Sneijder de Melo'nun yerinde oynar. Oraya çözüm bulunur. Hakan Balta da oynar. Maçına göre 3-4-3, 4-4-2, 3-5-2 sistemine döneriz. Ancak Melo yoksa kafamdaki bir numara Hamit. İnter'in Melo için önerdiği için bizim için uygun değildi. Olursa Medel'i istedim."



Mario Gomez tarzı forvet arıyoruz

G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Podolski'yi de forvet olarak kullanabiliriz. Almasak da bir şey olmaz ancak transferi düşünüyorum. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak, alternatif olabilecek, hem Burak'ı diri tutacak bir oyuncu alacağız" dedi. Hamzaoğlu, Robben konusunda ise, "Robben gelmek isterse, ölçülerimize uyarsa gelsin. Beklenti olduğu için almam. Maliyetler yüksek" diye konuştu.



Carole'lu idman!

Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yapan G.Saray, yeni sezon hazırlıklarına dün akşam basına açık gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti. Çalışmaya yeni transfer Fransız sol bek Lionel Carole da katıldı.



'Takviyeler sürecek'

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, "Şampiyon kadroya gerekli takviyeleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. NTVSpor'a konuşan Özbek, "Yıldızlarla dolu bir kadromuz var. Melo'nun durumuna göre orta sahadaki transfer politikamız belirlenecek" diye konuştu. F.Bahçe'nin transferlerine de değinen Özbek, "F.Bahçe yeni bir kadro kuruyor. Ancak bizim de kadromuzun gücü belli " şeklinde konuştu.



En fazla 25 yaşında

"Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan 15-20 milyon Euro vermek lazım. Yedek olmayı kabul edebilecek oyuncu arıyoruz. Niasse'yi alırsak oynatmak lazım. Ben en fazla 25 yaşında oyuncu istiyorum.”



Avusturya'da 2. rakip SV Ried


G.Saray, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında bugün Avusturya'nın SV Ried takımıyla karşılaşacak. Saat 20.30'daki maç D Smart'tan yayınlanacak. Sarı-kırmızılılar, ilk hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti 1. Lig ekibi Jihlava'yı 2-1 yenmişti



#G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu
#Fenerbahçe
#G.Saray Başkanı Dursun Özbek
9 yıl önce