|

Galatasaray çok 'Memnun'

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde derbi maçta Fenerbahçe'yi 66-60 yenerek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ekrem Memnun, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
19:27 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 19:35 - 21/12/2014 Pazar
AA

Memnun, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından beri sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, "Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet oldu. Avrupa Ligi'nde kötü bir durumdayız. Lider olabilecekken şu anda grubun sonuncusuyuz. Dört maçı son toplarda kaybettik. Oyuncularda bir özgüven sorunu oluştu. Şimdi Fenerbahçe gibi çok iyi oyunculardan kurulu bir takımı yenmemiz, hem ligdeki sıralamamız hem de özgüven kazanmamız açısından çok önemli. Çıkış için büyük bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bugün bunu başardık" diye konuştu.


Karşılaşmaya iyi konsantre olduklarını vurgulayan Memnun, "Planladığımız şeylerin aşağı yukarı tamamını uygulayabildik. Çok akıllı oynadığımızı düşünüyorum. Oyunun tamamını kontrol ettik. Oyuncuları yürekten kutluyorum. İnşallah bu bize çıkış olarak yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.


'Kontratlı oyuncumuzu getiremedik'

Galatasaray Kulübü'nde yaşanan maddi sıkıntıların kendilerine yansımasıyla ilgili soru üzerine, Memnun şunları kaydetti: "Bizim durumumuz diğerlerinden farklı değil. Biz bunu hiç yansıtmadık, konuşmadık bugüne kadar. Bilmesi gereken insanların bildiğini düşünüyoruz. Ciddi sıkıntılar yaşadık ama iyi niyetle çözülmeye çalışıldığını da görüyoruz. Şartlar ortada. Bizi en çok yaralayan şey; oyuncumuzun olmaması. Bir kısa oyuncu sıkıntısı yaşıyoruz. Kontratlı oyuncumuzu maalesef bir takım sebeplerden dolayı getiremedik. Yani çok başarılı ve onurlu bir takımımız var. Takviye yapmak istiyoruz ama benim elimde imkan yok. Yönetimin kararına bakacağız. Bu sezon maçların çoğunu, eksik kadroyla oynadık."

Winnicki: Evimizdeki maç farklı olacak

Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki ise sergiledikleri mücadeleden dolayı oyuncularını kutladığını ifade ederek, "Tabii en başta Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Bugün deplasmanda oynadık. Ligin ikinci yarısında kendi evimizde oynadığımız zaman daha farklı olacaktır. Oyuncularıma son ana kadar mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı.
#Basketbol
#Ekrem Memnun
#Fenerbahçe
#Galatasaray
9 yıl önce