|

İlkay’a ırkçı saldırı

Londra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü için Almanya’da hedef haline getirilen Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan’ın aracı tahrip edildi ve camları kırıldı. Alman milli takımında oynayan İlkay, savcılığa giderek şikayetçi oldu. İlkay’ın amcası ve kardeşinin de bir restoranda saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:12 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan’ın aracına Köln kentinde kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Araç ağır hasar aldı.
Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan’ın aracına Köln kentinde kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Araç ağır hasar aldı.

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’na katılan Almanya Milli Takımı’nın Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan’ın aracına kimliği belirsiz kişilerce saldırı gerçekleştirildi.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre Almanya’nın Suudi Arabistan ile oynadığı hazırlık maçı öncesi 7 Haziran’da Köln kentinde ikamet eden İlkay Gündoğan’ın otelde konakladığı sırada Stuttgart plakalı aracına saldırıda bulunulduğu belirtildi. Kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen saldırı nedeniyle camları kırılan ve fiziksel hasar alan araçta hırsızlık vakasına rastlanmadığı, Manchester Cityli futbolcunun olayın araştırılması için savcılığa giderek şikayette bulunduğu kaydedildi.

Müfettişler tarafından yürütülen soruşturmada kamera kayıtlarının incelendiği ve olayın arka planında siyasi nedenler olmasından şüphelenildiği belirtildi. Haberlerde, daha önce de İlkay’ın amcası İlhan ve kardeşi İlker’in de yakın bir dönemde Gelsenkirchen kentindeki bir restoranda saldırıya uğradığı iddia edildi. Almanya basınında, İlkay’a devlet koruması atanması gerektiği ve Köln savcılığının soruşturmayı yürüttüğü kaydedildi.

NEFRET SUÇU BOYUTUNDA KAMPANYA

İngiltere Premier Lig’de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra’da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişlerdi. Bu fotoğrafın ardından, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan Almanya’da nefret boyutuna ulaşan sözlü ve yazılı saldırılara maruz kaldı. İki futbolcu, kendilerini hedef alan ve nefret suçu boyutuna ulaşan kampanya sonrası, Almanya Milli Takımı’nın Avusturya ve Suudi Arabistan ile oynadığı hazırlık maçlarında taraftarlar tarafından haksız yere ıslıkla protesto edilmişti.

Polisten köpekli şiddet

Almanya’nın Lünen kentinde yaşayan İbrahim Şahan (31), önceki gün polis köpeğinin saldırısına maruz kalarak yaralandı. Saldırıdan sonra hastaneye kaldırılan Şahan’a “3 hafta iş göremez raporu” verildi. Haksız yere şiddete uğradığını ifade eden Şahan, pazartesi günü avukatıyla görüşüp sorumlular hakkında şikayetçi olacağını sözlerine ekledi.

Bakan Bak: ‘En iyi cevabı sahada verecekler’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan ırkçı saldırıların ve protestoların hedefindeki Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a destek geldi. Bakan Bak, İlkay Gündoğan’ın aracına yapılan saldırının çok çirkin olduğunu vurgulayarak, “Provokatif amaçlı. Sporcunun, oyunu ve ahlakı ile değerlendirilmesi gerekir. İnsanların gönüllerine zincir vuramazsınız. Bu iki sporcumuz da Sayın Cumhurbaşkanımızı gönülden seviyor.” diye konuştu. Aşkın Bak, iki futbolcunun da saldırılara cevabı da sahada gösterecekleri üstün performansla vereceğini, sözlerine ekledi.

#Osman Aşkın Bak
#Almanya
#Recep Tayyip Erdoğan
#İlkay Gündoğan
6 yıl önce