|

Leicester City'e çılgın para

Premier Lig'de mutlu sona ulaşan Ranieri'nin ekibi Leicester City, yüklü miktarda bir ödülün de sahibi oldu. Büyük bir sürprize imza atan İngiliz kulübünün, şampiyonluk ödülü dudak uçuklatan cinsten...

Yeni Şafak
15:36 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 15:42 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak
Leicester City'li futbolcular bugünkü antrenmandan önce şampiyonluk pozu verdi...
Leicester City'li futbolcular bugünkü antrenmandan önce şampiyonluk pozu verdi...

İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Leicester City'nin alacağı ödül de belli oldu. Tarihinde bir ilke imza atarak Premier Lig'i zirvede tamamlayan Claudio Ranieri'nin ekibi, yüklü miktarda bir para ödülünün sahibi oldu.



Önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak "Tilkiler", yaklaşık 300 milyon poundun sahibi olacak. İki katına çıkması beklenen reklam gelirleri, Şampiyonlar Ligi katılım payı ve ekstraların da gelmesiyle bu miktarın daha da artması bekleniyor.





Fark attı

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City, dev bütçeli ekipleri geride bıraktı. 127 milyon Euro kadro değerine sahip Leicester, 501 milyon Euro'luk Manchester City'e 13 puan fark attı. Geçtiğimiz sezonu 41 puanla 14. sırada tamamlayan ve bu sezon da futbol otoriteleri tarafından küme düşmeye oynayacağı iddia edilen Leicester City, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek herkesi şaşırttı.



Premier Lig'in diğer devlerinin kadro değerleri ise şöyle:



  • Chelsea 495,75 milyon Euro
  • Arsenal 440 milyon Euro
  • Manchester United 418,25 milyon Euro
  • Liverpool 366,25 milyon Euro


















#Leicester City
#Ranieri
#Manchester City
#Premier Lig
8 yıl önce