|

Minder'de hedef altın madalya

Bu yıl ilk defa düzenlenecek 23 Yaşaltı Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdüren Türk Milli Takımı Polonya'ya iddialı gidiyor.

Yeni Şafak
13:15 - 14/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:53 - 14/03/2015 Cumartesi
DHA
24-29 Mart tarihleri arasında Polonya'nın Walbrzych şehrinde organize edilecek U-23 Avrupa Şampiyonası'nda milli mayo giyecek sporculardan Selahattin Kılıçsallayan ve Yusuf Can Zeybek, altın madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çektirmek istediklerini söyledi. 

 

'Türk Milletinin desteği bile yeter'

Gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonu olarak zirveye çıkan milli güreşçi Selahattin Kılıçsallayan, 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda 65 kiloda ay yıldızlı mayoyu giyeceğini hatırlatarak, "Gençlerde yaşadığım şampiyonlukları tekrarlamak istiyorum. Ankara'da iyi bir hazırlık süreci geçirdik ve 15 günlük bir zamanımız kaldı. Bize dua edenlere çok teşekkür ediyoruz. Takım içerisinde atmosfer çok iyi. Moral ve motivasyonumuz üst düzeyde. Hem bireysel anlamda hem de takım halinde şampiyonluk hedefliyoruz ve bunu da başaracak güçteyiz. Bu şampiyonada Türk milletinin desteği bize yeter" şeklinde konuştu. 

'Türk'ün gücünü göstereceğim' 

Gençler Dünya İkincisi Milli Güreşçi Yusuf Can Zeybek, Polonya'da 97 kiloda mücadele edeceğini belirtti. Hazırlık süreçlerinin çok iyi geçtiğini dile getiren Zeybek, "Avrupa Şampiyonluğunu hedefliyorum. Federasyonumuzun imkanları doğrultusunda Eryaman'da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her zaman örnek aldığım Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya gibi rekorların altına imza atmak istiyorum. Allah nasip ederse Polonya'da Türk'ün gücünü bütün dünyaya ispat edeceğim" ifadelerini kullandı

#Minder
#altın madalya
#Polonya
#Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi
#TOHM
#Gençler Dünya İkincisi Milli Güreşçi Yusuf Can Zeybek
#Avrupa ve dünya şampionu
#Selahattin Kılıçsallayan
9 yıl önce