|

Mourinho geri adım attı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea ve Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile eski takım doktoru Eva Carneiro arasında aylardır devam eden kriz sona erdi.

Yeni Şafak
21:13 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 18:16 - 7/06/2016 Salı
AA

Aralık ayında Chelsea'nin görevine son verdiği Mourinho ile o dönem takımın doktorluğunu yapan Carneiro arasında geçen sezon ligin ilk haftasındaki Swansea City maçında yaşanan ve mahkemeye taşınan süreçte, taraflar anlaşmaya vardı.



Chelsea'nin dün görülen duruşmada Carneiro'ya 1,2 milyon sterlin önerdiği ancak 42 yaşındaki doktorun bunu kabul etmediği basına yansırken, bugün Chelsea Başkanı Bruce Buck ve takımın eski teknik direktörü Mourinho'nun da katıldığı duruşmanın ardından Londra ekibi internet sitesinden bir açıklama yayımladı.



Olayların bu aşamaya gelmesinden duyulan üzüntünün vurgulandığı açıklamada Chelsea Kulübü, doktor Carneiro ve ailesinden özür diledi. Açıklamada Carneiro'nun, her zaman oyun kuralları içinde ve sorumlulukla hareket ettiği, işinin ehli ve profesyonel bir doktor olduğu kaydedildi.



Başkent temsilcisinin açıklamasında, Jose Mourinho'nun da Carneiro'ya takım doktoru olarak verdiği mükemmel destekten dolayı teşekkür ettiği ve kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarı dilediği paylaşıldı.



Doktor Carneiro da duruşmanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, hukuki sürecin sonuçlanmasından dolayı rahatladığını belirterek, "Ben ve ailem için çok zor ve üzüntülü bir dönemdi. Şimdi hayatıma devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.



HAZARD'A MÜDAHALE İPLERİ KOPARDI

Premier Lig'de geçen sezon Swansea City ile Stamford Bridge Stadı'nda oynadıkları maçta Hazard'a müdahale etmek için sahaya giren takım doktoru Carneiro'ya tepki gösteren Mourinho, gereksiz müdahale nedeniyle takımının sahada dokuz kişi kaldığını ileri sürerek doktora kulübede oturmayı yasaklamıştı.



Swansea City maçında Mourinho'nun Carneiro'ya küfür ettiği iddiaları basına yansırken, altı haftalık krizin ardından takım doktoru görevinden ayrılma kararı almıştı. Londra ekibinde 2009 yılından bu yana görev yapan Carneiro, Chelsea ve Mourinho hakkında dava açmıştı.



#İngiltere Premier Lig
#Chelsea
#Jose Mourinho
8 yıl önce