|

Toure trafikten 1,5 yıl men edildi

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle trafikten 1,5 yıl men edildi.

Yeni Şafak
15:38 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 15:55 - 13/12/2016 Salı
AA
Yaya Toure, 'Yılın Afrikalı Futbolcusu Ödülü'nü 4 kez kazandı.
Yaya Toure, 'Yılın Afrikalı Futbolcusu Ödülü'nü 4 kez kazandı.

Toure kişisel internet sitesinden, 28 Kasım'da Londra'nın doğusundaki Dagenham semtinde gözaltına alındığı alkollü araç kullanma suçlamasına ilişkin açıklama yaptı.



Toure, inancı gereği alkol kullanmamasına rağmen suçlamalara itiraz etmeyeceğini belirterek şu açıklamayı yaptı;



"Alkol vücuduma istem dışı girdi"

  • "Son iki haftada alkol tükettiğim ile ilgili bir suçlama oldu. Fakat bu iyi bilinen bir şey ki ben Müslümanım ve alkol tüketmiyorum. Alkolü daima reddettim. Bunun nedeni dinime duyduğum saygı. Beni tanıyanlar bu durumu iyi bilirler. Sorun pazartesi günü mahkemede çözüldü. Belirlenen limiti aştım. Verilen cezaya itiraz etmiyorum. Ama şunu söylemem gerekiyor ki mahkemeye bunu istem dışı olarak vücuduma girmiş olduğunu söyledim. Hakim de bunu kabul etti. Düştüğüm bu durumdan dolayı özür diliyorum"

İngiliz basını ise 33 yaşındaki futbolcuya, dün Barkingside mahkemesinde gerçekleşen duruşmada 1,5 yıl trafikten men ve 54 bin sterlin para cezası verildiğini paylaştı.

















#Yay Toure
#Manchester City
7 yıl önce