|

Trabzonspor'da Eddie Newton dönemi başlıyor

Trabzonspor, yeni sezonda teknik direktör olarak A Takım antrentörü Eddie Newton ile yola devam edeceğini açıkladı. Bordo mavili kulüp, Hüseyin Çimşir ile yollarını ayırdıktan sonra Newton'u teknik direktörlüğü getirmiş ve çıkılan iki karşılaşmadan da galip gelinmişti.

15:50 - 2/08/2020 Pazar
Güncelleme: 18:04 - 2/08/2020 Pazar
Yeni Şafak
Eddie Newton, Trabzonspor'la Türkiye Kupası kazanma başarısı göstermişti.
Eddie Newton, Trabzonspor'la Türkiye Kupası kazanma başarısı göstermişti.

Trabzonspor Kulübü, yeni sezonda Eddie Newton'un teknik direktör olarak görev alacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, A takımımızda antrenör olarak görev yapan Eddie Newton ile yeni sezonda Teknik Direktör olarak devam edilmesi yönünde karar almıştır. Newton’a görevinde başarılar dileriz" denildi.

  • Eddie Newton, devre arası transfer döneminde Chelsea'den antrenör ekibine katılmış ve Hüseyin Çimşir'in yardımcısı olmuştu. İngiliz teknik adam Trabzonspor'un başında çıktığı son 2 maçta 2 galibiyet almıştı. Newton son galibiyetiyle Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti.

Eddie Newton kimdir?
  • Chelsea’de Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Maurizio Sarri, Roberto Di Matteo, Guus Hiddink ve Andre Villa Boas’la çalışan Newton, 2011-12 sezonunda FA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarında oldukça aktif bir görevdeydi. Ayrıca scout konusunda geniş bir ağ ve çevreye sahip olan İngiliz teknik adam, transfer dönemleri için de fikir verebilecek bir isim. Futbolculuğunda 9 yıl Chelsea’de oynayan, antrenörlük döneminde de Stamford Bridge’de 7 yıl boyunca her kademede çalışan Newton, tecrübesini şimdi Trabzonspor’a aktarıyor. Hüseyin Çimşir’in teknik direktörlüğe gelmesiyle beraber sezonun ikinci yarısında teknik heyete katılan 48 yaşındaki antrenör, önemli katkılar sağladı. Obi Mikel ve Sturridge gibi yıldızların ayrılmasına rağmen takımın bir arada tutulmasında Eddie Newton’ın payı büyük oldu. Hüseyin Çimşir’in Muzaffer Bilazer ile beraber en önemli destekçilerinden olan İngiliz çalıştırıcı; maçlarda da etkisini gösteriyor. Oyuncularla bire bir iletişime girmekten kaçınmayan Newton, Hüseyin Çimşir’le de sık sık fikir alışverişinde bulunuyordu.
Bilinmesi gerekenler;

-Oyunculuk kariyerinde Chelsea'de defansif orta saha oyuncusu olarak görev yapan Newton, Cardiff City'ye kiralık olarak gittiği 1992 sezonu hariç 1990-1999 yılları arasında Chelsea'de top koşturdu.

-48yaşındaki teknik adam 1997'de FA Cup finalinde attığı golle takımını kupaya taşırken, oyuncu olarak Chelsea'de ayrıca 97-98'de Lig Kupası ve UEFA Kupa Galipleri Kupası ile Süper Kupa'yı da kaldırdı.

-Sakatlıklar nedeniyle 29 yaşında yeşil sahalardan ayrılan Newton, 2008'de Milton Keynes Dons ve 2009-2011 yılları arasında WBA takımlarında yardımcı antrenörlük yaptı. Aynı görevi 2012'de Chelsea'de yapmaya başlayan İngiliz futbol adamı bu görevde 2011-12 sezonunda FA Cup ve Şampiyonlar Ligi zaferleri gördü.

-Türk vatandaşı Zeliha Kılıç ile evlenerek Müslüman oldu. Newton, Müslüman olması ile ilgili olarak bir röportajında "İslamiyet beni iyi bir eş, iyi bir baba ve mesleğinde iyi bir adam olmam için harika bir rehber oldu. 4 harika çocuğum, sevdiğim bir eşim var ve bunlar bana dinimin bir lütfu... İslamiyet sayesinde yaptığım her işe daha saygı duymayı ve daha iyi odaklanmayı öğrendim. Allah'ın bana verdikleri sayesinde güzel bir kariyer yapıyorum. İslamiyet bana ne kadar kısmetli ve şanslı biri olduğumu hatırlatıyor" ifadelerini kullanmıştı.




#Eddie Newton
#Trabzonspor
4 yıl önce