|

Yaşar dünya ikincisi

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda finalde Rus Sadulaev'e mağlup olan 86 kiloda Selim Yaşar, gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu başarısıyla 2016 Rio vizesi de alan milli güreşçi, “Hedefim altın madalyaydı ama olimpiyatlara kaldı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 03:13 - 13/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar, gümüş madalyanın sahibi oldu. Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada milli güreşçi, finalde Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 6-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Selim Yaşar, ilk turda fırtına gibi estiği maçta Porto Rikolu Jaime Espinal'ı 11-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Gürcistan'dan Sandro Aminashvili'yi akıllı bir güreşle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli güreşçi, Venezuela'dan Pedro Fuentos'u çok üstün bir performansla 10-0 sayı tuşuyla yenerek adını yarı finale yazdırdı ve olimpiyat vizesi kazandı. Yarı finalde Azerbaycanlı sporcu Magomedgadzhi Khatiyev karşısında 4-0 yenik duruma düşen Milli güreşçimiz, müthiş bir geri dönüşle 5-4'lük skorla rakibini mağlup ederek finale yükseldi.



ALTIN OLİMPİYATA KALDI


Milli güreşçi, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, altın hedefiyle çıktığı maçta gümüşle yetinmek zorunda kaldığını söyledi. Şampiyonaya takım halinde çok iyi hazırlandıklarını belirten Selim Yaşar, "Buraya gelirken hedefim altın madalyaydı ancak final maçında istediğim performansı gösteremedim ve gümüş madalyada kaldım. Bu madalyamı şehit alilerine hediye ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok çalışacağım ve olimpiyatlarda hedefim olan altın madalyaya ulaşacağıma inanıyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.


#Milli güreşçi
#Dünya Serbest Güreş Şampiyonası
#Selim Yaşar
#Rus Sadulaev
9 yıl önce