|

2019 iPhone'larda çentik küçülebilir

Apple’ın iPhone X ile başlattığı çentikli tasarım kullanıcılar tarafından çok fazla eleştiri almıştı. Teknoloji devi 2019 model iPhone’da çentiğin boyutunu küçültmek için yeni teknolojileri deneyebilir.

Yeni Şafak
09:49 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:52 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple ilk çentikli tasarımı iPhone X'da kullanmıştı.
Apple ilk çentikli tasarımı iPhone X'da kullanmıştı.

Apple çerçeveden kurtulabilmek için önce çentikli bir tasarıma geçti. Ancak kullanıcılar tarafından çokça eleştirildiği için çentikli tasarıma da bir çözüm bulması gerekiyor. 2019 yılında tanıtılacak olan iPhone’un çentiksiz veya daha küçük bir çentikle gelmesi bekleniyor. Yeni bir teknolojinin Apple’a bu konuda yardımcı olması muhtemel.


Apple’a optik sensör satışı yapan AMS firması, OLED ekranın arkasından ortam ışığını ölçebilen yeni optik sensörünü tanıttı. AMS pazarlama müdürü David Moon, iddialı bir açıklama yaparak bu teknolojinin çentiği tamamen ortadan kaldırabileceğini söyledi. Apple kamerayı ön yüzde kullanmayı sürdüreceği için bu iddia muhtemelen iPhone için geçerli olmayacak. Ancak birçok bileşenin bulunduğu çentiğin boyutu küçülebilir.

Teknolojinin ortaya çıkması, tabi ki Apple'ın onu hemen kullanmaya başlayacağı anlamına gelmiyor. Apple'ın AMS'den kamera bileşenlerini alması, böyle bir ihtimali doğursa da, garantilemiyor. Bu teknolojinin sorunları olabilir veya Apple farklı bir yol izleyebilir. Apple, yeni sensörü kullanmak istese bile iPhone 11 serisi için geç kalınmış olabilir. Yine de büyük çentiklerin sürekli olarak hayatımızda kalmayacağını öğrenmek güzel.

#Teknoloji
#çentik
#iPhone
#Apple
5 yıl önce