4K başka bahara kaldı!

Yeni Şafak
Erdem Gükrer
10:5918/12/2015, Cuma
G: 18/12/2015, Cuma
Yeni Şafak

Gayet de iyi oldu; ne gerek var 4K çözünürlüğe?

Eğer üst seviye yeni bir akıllı telefon alma arefesindeyseniz de 4K'nın oturmasını bekliyorsanız bu bekleyişiniz daha epey bir sürecek.



gelişmeye göre, ne Samsung ne de LG önümüzdeki yıl içerisinde 4K (3840x2160) çözünürlüğünde bir akıllı telefon satışa sunmayacak imiş. Yani mevcut 2K (2560x1440) 2016'da da devam edecek.



Samsung ile LG'nin haricinde başka bir üreticiden de gelmesini zaten beklemiyoruz. Malum Çin menşeli üreticiler zaten halen FHD'de devam ediyorlar. Önümüzdeki yıl iyi ihtimalle 2K'ye geçerler ki ötesi imkansız. Keza HTC, Asus vb. gibi diğer markalardan da beklemeyin. Apple'dan bahsetmiyoruz bile. :)



Xperia Z5 Premium ile ilk 4K akıllıyı satışa sunan Sony de muhtemelen yeni neslinde yola 2K ile devam etmeyi planlıyor. Ki zaten Z5 Premium da gerçek anlamda 4K değildi bildiğimiz gibi.



Açıkçası son derece isabetli bir karar olmuş. Zaten mevcut yongasetlerinin hiçbirisi de 4K çözünürlüğe yetecek performansa sahip değil. İkiye, hatta FHD'yi baz alırsak dörde katlanacak piksel sayısının batarya tüketimine yapacağı olumsuz katkı da cabası.







#sony
#samsung
#lg
#akıllı telefon
#4K