|

Akıllı 'robot' telefon satışta!

Japon teknoloji devi Sharp, en sıra dışı akıllı telefonu üretti.

Yeni Şafak ve
12:14 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cep telefonlarının üretildiği yıldan bu yana sürekli şekil değiştirdiğine şahit oldu. Bildiğimiz üzere ilk çıktığı yıllarda telefonlar (şimdikilere oranla) devasa boyutlardaydı. Sonrasında bir küçülme furyası başladı ve anten çubukları kalktı. Akıllı telefonlara geçildikten sonra ise daha ince ve şık görünümlü telefonlar moda olmaya başladı.



Evet, yaklaşık 25 yıl içinde telefonlar büyük değişim yaşadı ancak günün birinde robot formunda telefon üretileceği herhalde kimsenin aklına gelmezdi. Geçtiğimiz haftalarda Foxconn'a satılan Japonya'nın önde gelen teknoloji devlerinden Sharp, günlük hayatta eşine rastlamadığımız sıra dışı bir




Robotumuz aşağıdaki videodan da anlaşılacağı üzere aslında bir akıllı telefon. RoboHon isimli bu absürt telefon, Android 5.0 ile geliyor. 2-inç büyüklüğünde bir ekrana sahip RoboHon'un ayrıca kullanıcısının sesini tanıyabiliyor ve görüntüyü yansıtabiliyor.



Takdir edersiniz ki bu telefon eğlence amacıyla tasarlanmış. Yani RoboHon'u birincil telefon olarak kullanmak çok da doğru bir tercih olmayacaktır. Fakat kullanıcısına hem telefon hem de oyuncak deneyimi sunan RoboHon'un piyasada özel bir yere sahip olacağı tahmin ediliyor.





Şimdilik sadece Japonya için tasarlanan Sharp RoboHon 26 Mayıs'ta $1,800'a satışa sunulacak. Eğer ses tanıma özelliğine sahip olmasını istiyorsak aylık $6'ı daha gözden çıkarmamız gerekiyor.



#sharp
#robohon
#robot telefon
#akıllı telefon
8 yıl önce